Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefii SRI, în Parlament: Conducerea instituției, AUDIATĂ de Comisia de control în cazul Coldea

SRI

Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI a programat pentru miercuri, 25 ianuarie, audierea conducerii Serviciului Român de Informaţii pe 25 ianuarie în legătură cu cazul Florian Coldea şi bugetul acestei instituţii, a anunţat, în urmă cu o săptămână, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu.

"Am avut o discuţie şi am formulat o adresă prin care am solicitat conducerii SRI să fie prezentă pe data de 25 ianuarie, la ora 11,00, la sala comisiei de control, cu două subiecte. Subiectul numărul unu este legat de ceea ce se întâmplă acum în spaţiul public - cazul Coldea, subiectul numărul doi este legat de bugetul Serviciului pe 2017. Am convenit cu directorul SRI să vină cu toate documentele care privesc cele două subiecte", a precizat Ţuţuianu.

Citește și: Atenționare SIE – cine manipulează România și ce i se pregătește

La audieri au fost invitaţi directorul SRI, directorii adjuncţi şi şeful comisiei de anchetă internă din acest serviciu, precum şi cei care gestionează problema bugetului.

Ţuţuianu a spus că parlamentarii vor primi din partea conducerii SRI "toate datele, toate informaţiile, inclusiv raportul comisiei de anchetă".

"Comisia SRI are atributul de a verifica legalitatea funcţionării acestui serviciu. Faptul că domnul Coldea este astăzi într-o altă situaţie nu anulează dreptul acestei comisii de a verifica, de a lămuri în ce măsură, în cadrul serviciului, s-au produs sau nu anumite fapte şi în ce măsură sunt respectate dispoziţiile legale incidente. (...) Pe noi ne interesează în ce măsură au fost respectate dispoziţiile legale în activitatea SRI, cu referire la subiectul care face obiectul preocupărilor dvs", a arătat Ţuţuianu, potrivit Agerpres.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcţie. Potrivit unui comunicat al SRI, motivele pentru care Coldea a făcut acest gest "ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a instituţiei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.