Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Fata lui Hrebenciuc', șefa Camerei Deputaților - FOTO

Hrebenciuc

Silvia-Claudia Mihalcea, în vârstă de 37 de ani, este începând cu 21 februarie noul secretar general al Camerei Deputaților. Fost director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului, Silvia a lucrat timp de 10 ani la cabinetul lui Viorel Hrebenciuc, după cum anunța chiar liderul PSD într-o discuție purtată cu generalul Dumitru Iliescu, a cărei interceptare a fost făcută în dosarul în care Hrebenciuc și Dan Șova sunt acuzați de trafic de influență, anunță Digi24.ro.

În Monitorul Oficial nr. 134/2017, a fost publicată Hotărârea Camerei Deputaților nr. 14 din 21 februarie 2017, prin care Silvia-Claudia Mihalcea a fost numită în funcția de secretar general al Camerei Deputaților.

Născută la Dej, județul Cluj, în 1979, tânăra se poate lăuda cu o carieră de succes: a început să lucreze la Camera Deputaților încă din timpul facultății (între 1998-2002 a urmat cursurile Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu”, iar în 2000 se și angaja la Parlament, colaborator), la 30 de ani devenea subsecretar de stat și vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, iar la 33 de ani prelua funcția de director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului. A condus ONRC aproape toată perioada guvernării Ponta și încă câteva luni, până în martie 2016, după care a revenit la Camera Deputaților, tot într-un post călduț și sigur, de secretar general adjunct.

Citește și: VIDEO Omar Hayssam ZGUDUIE România: Declarații FĂRĂ PRECEDENT despre Traian Băsescu și Vasile Blaga

Acum, Silvia-Claudia Mihalcea este secretar general plin și, implicit, are pe mână întreg bugetul Camerei, cifrat în 2017 la 245,61 milioane de lei.

În octombrie 2014, când procurorii DNA începeau urmărirea penală împotriva lui Viorel Hrebenciuc și a lui Dan Șova, apăreau în presă stenograme ale unor discuții purtate de liderul PSD cu generalul Dumitru Iliescu, fost director al SPP. Într-una din convorbiri, Hrebenciuc vorbea despre „fata lui” de la Registrul Comerțului, fata care a fost 10 ani la cabinetul său.

În ordonanța de urmărire penală, procurorii arătau:

"La solicitarea lui Iliescu Dumitru, Hrebenciuc Viorel i-a promis acestuia că va interveni pe lângă Mihalcea Silvia Claudia, funcționar în cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului, asupra căreia a lăsat să se creadă că are influență, pentru a o determina să îl ajute pe Iliescu Dumitru să înregistreze în Registrul Comerțului drepturile asupra S.C. Agenția Română de Securitate S.R.L. În acest sens, Hrebenciuc Viorel a contactat-o la data de 13.08.2014 pe Mihalcea Silvia Claudia și i-a comunicat că urmează să se prezinte la ea, numita Lupu Mihaela, avocata lui Iliescu Dumitru, persoana ce vine din partea lui, astfel cum rezultă din următorul fragment:

Viorel Hrebenciuc: La Registru e fata mea.

Dumitru Iliescu: Cine?

Hrebenciuc: Silvia.

Iliescu: Nu ştiam.

Hrebenciuc: Păi, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi.

Iliescu: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva (…)

Hrebenciuc: Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una din ele. Poate o fi plecată, se mărită și ea acum. În sfârșit, mă sună ele.

Iliescu: Și am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situație destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaște …

Hrebenciuc: Mă sună Silvia. (Vorbește la telefon: „Ce faci, Silvia? Ești în vacanță, ce-i cu tine? Dar unde ești? Aaa, nu ai fost în concediu? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. O să te caute din partea mea… Pa, pa!”) Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei.”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.