Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 răniţi pe insula Lesbos în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,3 produs în Marea Egee

stirileprotv.ro
refugiati Lesbos

Zece persoane au fost rănite luni pe insula grecească Lesbos, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,3, care a avut loc în Marea Egee şi a fost resimţit la Atena şi la Istanbul, a informat televiziunea publică din Grecia, citată de AFP. Victimele provin din micul sat Vrisa, a precizat declarat televiziunea ERT, adăugând că o femeie a fost prinsă sub dărâmături, conform Agerpres.

"Încercăm să salvăm victima de sub dărâmături", a declarat şeful departamentului regional de pompieri, Mario Apostolides. Potrivit acestuia, "zeci de case s-au prăbuşit şi drumurile au fost blocate" în această zonă, cea mai afectată de cutremur.

Epicentrul cutremurului a fost situat la circa 11 kilometri sud de satul Plomari, pe coasta sudică a insulei greceşti Lesbos, la o adâncime de 5,7 kilometri, potrivit Institutului american de geofizică (USGS). "Mai multe clădiri (...) au fost avariate. Evaluăm în prezent prejudiciul", a declarat primarul din Plomari pentru postul TV ERT. Cutremurul a fost resimţit până la Atena, dar şi la Izmir, în vestul Turciei, precum şi în unele cartierele ale Istanbulului. Pe moment, în Turcia nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Potrivit Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Turcia (Afad), seismul a fost urmat de două replici cu magnitudinea de 4,9. De la începutul anului, coasta turcească a Mării Egee a fost zguduită de mai multe cutremure cu magnitudinea de 5 - 5,5, ceea ce indică frecvenţa şi amploarea seismelor înregistrate în zonă. În 1999, două cutremure de peste 7 grade pe scara Richter au devastat zone dens populate şi industrializate din nord-vestul ţării, în special pe cea a Istanbulului, provocând 20.000 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.