Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100 de migranţi au reuşit să treacă în enclava spaniolă din Maroc

Aproximativ o sută de migranţi au reuşit joi dimineaţa să escaladeze gardul înalt de şase metri care separă Marocul de enclava spaniolă Melilla, din cele circa 300 de persoane în total care au încercat să treacă, potrivit unui anunţ făcut de Guardia Civil, relatează AFP, potrivit agerpres.

''La ora 8,00 dimineaţa a avut loc 'un asalt' organizat, forţele marocane au fost depăşite. Două sute de persoane au putut fi blocate, dar 100 au reuşit să ajungă în Melilla'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Jandarmeriei spaniole din Melilla. Doar o singură persoană a fost rănită, în picior, potrivit purtătorului de cuvânt.

UPDATE: ALERTĂ cu bombă: Un CUNOSCUT bulevard din Paris a fost complet ÎNCHIS / FOTO

Toţi migranţii care au reuşit să escaladeze gardul înalt de şase metri sunt tineri din Africa subsahariană. Ei au fost plasaţi în centrul de reţinere din enclava spaniolă, unde vor putea cere azil. Foarte puţini reuşesc totuşi să obţină acest statut, deoarece sunt consideraţi deseori drept migranţi economici.

Pentru a escalada bariera triplă din sârmă ghimpată care înconjoară enclava, precum şi diferite obstacole special concepute pentru a împiedica trecerea lor, migranţii se dotează deseori cu cârlige şi pantofi cu nituri.

Melilla reprezintă împreună cu cealaltă enclavă spaniolă din Maroc, Ceuta, una din cele două singure frontiere terestre dintre Uniunea Europeană şi Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.