Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 secţii de votare în România pentru alegerile prezidenţiale de peste Prut

republica moldova

Un număr de 100 de secţii de vot vor fi deschise peste hotare pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc la 30 octombrie, potrivit unei hotărâri adoptate luni de guvernul Republicii Moldova, informează Moldpres. Dintre cele 100 de secţii de votare, 40 vor fi deschise în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, iar alte 60 în afara lor, a declarat în şedinţa guvernului ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur.

Potrivit Moldpres, acesta nu a precizat unde şi câte secţii vor fi deschise, dar a menţionat că în România vor fi 11 secţii de vot, din care două la Bucureşti, la fel ca şi la alegerile anterioare. Ministrul mediului, Valeriu Munteanu, a precizat însă că în Federaţia Rusă vor fi deschise cu trei secţii de vot mai multe decât la scrutinele trecute. Ministrul de externe, Andrei Galbur, a explicat că la stabilirea numărului de secţii de votare din străinătate s-a luat în considerare înregistrarea prealabilă a cetăţenilor, demersurile asociaţiilor din diasporă şi prezenţa anterioară la vot.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 3.750 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate s-au înregistrat în prealabil online pentru scrutinul de la 30 octombrie. Potrivit Ministerului Afacerilor Europene şi Integrării Europene, peste hotare se află în prezent 750.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova. La alegerile parlamentare din 2014 Republica Moldova a deschis în afara ţării 95 de secţii de votare pentru alegerile parlamentare, iar la vot s-au prezentat 71.636 de cetăţeni moldoveni care se aflau peste hotare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.