Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

120 de instituţii şi personalităţi din israel, ţinte ale unor atacuri cibernetice

Pinterest
israel

O sută douăzeci de organizaţii, instituţii publice şi guvernamentale israeliene precum şi persoane au fost ţinta unor atacuri cibernetice, a anunţat miercuri Autoritatea Naţională pentru Apărare Cibernetică, relatează AFP. Aceste atacuri au fost semnalate 'în ultimele zile' Autorităţii Naţionale pentru Apărare Cibernetică care a oferit informaţii în legătură cu metodele utilizate de atacatori împotriva ţintelor lor, se arată într-un comunicat al acestui organism care depinde de biroul premierului israelian.

Autoritatea a publicat pe site-ul sfaturi pentru a asigura apărarea organizaţiilor şi a persoanelor vizate de aceste atacuri, se precizează în comunicat care nu a oferit informaţii cu privire la instituţiile şi persoanele în cauză sau la eventualele pagube. În noiembrie anul trecut, două televiziuni israeliene au fost ţinta unor atacuri informatice, hackeri reuşind să difuzeze mesaje în favoarea Islamului părând să prezinte un val de incendii ca o pedeapsă divină împotriva Israelului.

Un grup de piraţi informatici susţinători ai regimului sirian au piratat contul Twitter al armatei israeliene în timpul războiului dintre Israel şi grupuri armate palestiniene din Fâşia Gaza din iulie 2014. În ianuarie 2012, o campanie de atacuri informatice împotriva Israelului a avut ca ţintă site-uri oficiale ale Bursei din Tel Aviv şi ale companiei aeriene El Al. Acest atac cibernetic a fost revendicat de hackeri care au pretins a fi saudiţi şi palestinieni din Gaza, conform Agerpres. Israelul se află în fruntea luptei împotriva atacurilor cibernetice. Aproximativ 400 de companii specializate în securitatea cibernetică sunt active în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.