Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 migranți din Siria și Irak depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară

Migrants in Hungary

Un număr de 13 migranţi din Siria şi Irak, care încercau să ajungă ilegal într-un stat din Spaţiul Schengen, au fost depistaţi de poliţişti deplasându-se spre frontiera româno-ungară într-o autoutilitară condusă de un cetăţean român. 

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Valea lui Mihai i-au descoperit pe cei 13 joi seară, în jurul orei 22,00, când au oprit pentru control, la ieşirea din Valea lui Mihai, o autoutilitară care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria. 

"La volanul maşinii era un cetăţean român, iar în interiorul autovehiculului se mai aflau treisprezece persoane de origine afroasiatică. Deoarece persoanele respective nu deţineau documente de identitate, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, şase adulţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, şi şapte minori, având vârste cuprinse între 6 şi 15 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră", se arată în comunicatul de presă. 

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că cele 13 persoane doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, sens în care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului român, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale. 

Purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef de poliţie Laura Bondar, a precizat, pentru AGERPRES, că de la începutul lunii august, poliţiştii de frontieră au depistat şi întors de la frontiera cu Ungaria un număr de 77 de migranţi din Siria şi Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.