Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 persoane, urmărite penal: Racolau femei însărcinate pentru fraude

ciocanel judecator

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au început urmărirea penală pe numele a 16 persoane, acuzate că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu racolarea de femei însărcinate pentru a obţine ilegal mari sume de bani cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în acest caz sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, complicitate la tentativă la înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi instigare la fals în declaraţii în formă continuată.

Cinci membri ai grupării au fost puşi sub control judiciar, unul este plasat în arest la domiciliu, iar un altul a fost arestat preventiv. Procurorii susţin că, în perioada 2016-2017, la nivelul municipiului Ploieşti a fost constituit un grup infracţional nestructurat, cu scopul de a obţine din partea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova importante sume de bani cu titlu de indemnizaţie pentru creştere copil, prin crearea unui mecanism de inducere în eroare a funcţionarilor.

Astfel, membrii grupului racolau femei care erau însărcinate şi, sub promisiunea de a obţine venituri mai mari decât cele ce li se cuveneau, le-au determinat să intre în acest circuit. Inculpaţii au falsificat înscrisuri care atestau că beneficiarii indemnizaţiilor au prestat servicii către terţe persoane fizice sau juridice şi anume "creare blog, creare site, activităţi de secretariat", iar valoarea acestor servicii, ce în realitate nu au fost prestate, era una foarte ridicată. Un exemplu este acordarea a 200.000 lei pentru crearea unui blog sau 4.900 lei/lună pentru activităţi de secretariat, conform Agerpres.

Pentru a crea o aparenţă de legalitate, gruparea a atras mai multe persoane ce deţineau calitatea de contabili sau administratori de societăţi comerciale. În baza dosarelor depuse de către inculpaţi, urmau a fi efectuate plăţi de aproximativ 600.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.