Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

167 de amerindieni au fost răniţi în confruntările cu poliţia din SUA - FOTO/VIDEO

Sute de manifestanţi care protestează faţă de construcţia unui oleoduct în Dakota de Nord (nordul SUA) despre care ei afirmă că ameninţă resursele de apă şi pământurile sacre ale triburilor s-au ciocnit duminică cu poliţia care a ripostat cu gaze lacrimogene într-o zonă în care s-au înregistrat confruntări similare luna trecută, au anunţat oficiali, informează Reuters.

Potrivit estimărilor, aproximativ 400 de protestatari au încercat să forţeze cordoanele de poliţie pe Backwater Bridge, în ceea ce Departamentul şerifului comitatului Morton a descris-o ca o "revoltă în curs", ultima dintr-o serie de demonstraţii contra proiectului de oleoduct Dakota Access Pipeline.

Citeşte şi: A murit fostul preşedinte grec Konstantinos Stephanopoulos, în vârstă de 90 de ani

O persoană a fost arestată la 20:30 ora locală (2:30 GMT luni), la aproximativ două ore şi jumătate după ce a izbucnit incidentul la aproximativ 45 km sud de Bismark, capitala statului Dakota de Nord.

content-image

În total au fost rănite 167 de persoane în confruntările cu forţele de ordine care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc. Şase dintre cei răniţi, majoritatea fiind indieni indigeni din tribul Sioux, au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare şi au fost internaţi în spital.

Proiectul Dakota Access, evaluat la 3,7 miliarde de dolari, a provocat protestele amerindienilor şi activiştilor de mediu încă din vară, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.