Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 scriitori, jurnalişti şi profesori din Turcia riscă ÎNCHISOAREA PE VIAȚĂ

justitie turcia

Procuratura din Istanbul a cerut închisoarea pe viaţă pentru 17 scriitori, jurnalişti şi profesori universitari, între care o serie de proeminenţi lideri de opinie. Aceştia sunt acuzaţi că s-au alăturat unei "tentative de răsturnare a guvernului" în timpul puciului eşuat de anul trecut, relatează vineri DPA.

În actul de inculpare citat de agenţia de presă Anadolu se solicită câte trei pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru fiecare dintre cei 17, din care o parte au fugit din ţară. Alţii îşi aşteaptă procesul în arest, între care jurnalistul Ahmet Altan, fost editor al cotidianului liberal defunct Taraf, fratele său Mehmet Altan, profesor şi jurnalist, sau fostul parlamentar şi ziarist Nazli Ilicak, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță a fost prins

Guvernul de la Ankara îl acuză pentru organizarea loviturii de stat eşuate din vara trecută pe fostul său aliat, clericul Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA şi care a respins aceste acuzaţii. Între cei 17 a căror inculpare a fost anunţată vineri se numără şi Ekrem Dumanli, fost redactor-şef al ziarului Zaman, considerat stindardul mişcării "guleniste". Se crede că Dumanli se află în străinătate dinainte de tentativa de puci.

În acelaşi timp, un grup de avocaţi turci au depus o plângere penală la procuratura din Istanbul împotriva mai multor personalităţi din SUA, între care liderul minorităţii din Senat, Charles Schumer, şi fostul director al CIA, John Brennan, despre care susţin că au avut legături cu Fethullah Gulen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.