Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 angajaţi ai unei companii de jocuri de noroc australiene au fost arestaţi în China

Optsprezece angajaţi ai unei companii australiene de jocuri de noroc, printre care un vicepreşedinte executiv, au fost arestaţi în China, a anunţat luni firma respectivă, Crown Resorts, ce are sediul central în Melbourne, potrivit DPA şi AFP.

''Până în prezent, Crown Resorts nu a putut lua legătura cu angajaţii săi din China şi lucrează îndeaproape cu Departamentul Afacerilor Externe şi Comerţului Internaţional australian pentru a afla care este situaţia lor. Crown Resorts crede că vicepreşedintele executiv (al diviziei) VIP International, Jason O'Connor, figurează printre cei 18 angajaţi din China care au fost arestaţi de către autorităţile chineze'', se arată într-un comunicat al companiei australiene citate.

Citeşte şi: Fetele eliberate de Boko Haram povestesc IADUL din captivitate

Arestările au avut loc în urma unor percheziţii efectuate la domiciliile angajaţilor Crown Resorts din Beijing, Shanghai, Guangzhou şi Chengdu, pentru a ancheta ''presupusa implicare în fapte penale referitoare la jocuri de noroc'', a relatat site-ul de ştiri australian Fairfax.

Compania australiană nu a putut preciza motivul arestării angajaţilor săi din cele patru oraşe chineze menţionate.

Ultima rachetă nord-coreeană a explodat la scurt timp după lansare

Contactat de AFP, Ministerul de Externe de la Beijing a indicat că mai mulţi cetăţeni australieni ''au fost arestaţi de autorităţile chineze pentru presupuse infracţiuni legate de jocuri de noroc''. ''O anchetă este în curs de desfăşurare'', a adăugat diplomaţia chineză.

Citeşte şi: Atac cu bombă într-o televiziune publică. Un bărbat s-a aruncat în aer

Potrivit presei, trei cetăţeni australieni figurează printre cele 18 persoane arestate.

Crown Resorts este deţinută în proporţie de 53% de miliardarul australian James Packer şi deţine afaceri în domeniul turistic şi al jocurilor de noroc în Australia, Marea Britanie, Macao şi partea continentală a Chinei. Packer este asociat cu compania Melco International din Hong Kong în cadrul Studio City, un cazino de mari dimensiuni deschis în Macao în octombrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.