Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de cetățeni străini, opriți la frontiera cu Serbia

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Un grup format din 20 de cetăţeni, din care 11 minori, din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, care a încercat să intre ilegal în România, a fost depistat noaptea trecută de poliţiştii de frontieră din Oraviţa. 

'Pe parcursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa Severin - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Vrani, 20 de cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări', se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

ULTIMA ORĂ - 'Mafia lemnului', luată cu asalt de mascați


În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt şase bărbaţi, trei femei şi 11 minori, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, iar minorii - între un an şi 17 ani. Aceştia au declarat că sunt cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan şi Siria şi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge apoi în ţări din vestul Europei. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.