Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de marinari irakieni morţi după un naufragiu

wikipedia.com
mosul irak

Douăzeci de marinari irakieni au fost descoperiţi morţi la sfârşitul căutărilor pentru găsirea membrilor echipajului unei nave ce a intrat sâmbătă în coliziune cu o altă navă în apropierea coastei de sud a Irakului, a anunţat joi Ministerul Transporturilor. "Şaisprezece corpuri au fost găsite" astăzi, a declarat ministrul transporturilor, Kazem Finjan al-Hamami, prezent la bordul ambarcaţiunii care a efectuat căutările, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de AFP.

Într-un comunicat precedent, ministerul a indicat că "patru corpuri au fost descoperite şi opt marinari găsiţi în viaţă". Naufragiul, care a implicat un vas navigând sub pavilion străin şi a cărui imobilizare a fost ordonată de justiţia irakiană, a avut loc în canalul Khor Abdullah, situat între Irak şi Kuweit, în sudul ţării.

Traficul maritim pe canal, întrerupt pentru şase zile pentru a permite căutările, a fost reluat, au indicat autorităţile, conform Agerpres. Irakul are doar o deschidere îngustă spre mare, în Golf. Tot traficul său maritim este concentrat în portul Basra, cel mai mare din ţară, cu infrastructuri petroliere importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.