Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de state musulmane s-au alăturat Arabiei Saudite în lupta împotriva ISIS

arabia saudita

Arabia Saudită găzduieşte cele mai ample exerciţii militare de până acum din regiune, destinate să consolideze cooperarea militară între cele 20 de state musulmane participante, a indicat luni Riadul într-un comunicat, în contextul eforturilor monarhiei saudite sunnite de a contracara influenţa în creştere a Iranului şiit, rivalul său regional, transmite Reuters.

Exerciţiile, intitulate 'Tunetul nordului', au început pe 14 februarie şi vor dura până pe 10 martie, implicând peste 150.000 de militari din statele arabe din Golf, din Egipt, Maroc, Pakistan, Bangladesh, Iordania, Sudan şi Senegal. 'Consiliul de miniştri (...) şi-a exprimat speranţa că aceste exerciţii vor îndeplini obiectivele vizate de schimb de experienţă şi de ridicare a nivelului de coordonare militară', se precizează în comunicatul Riadului.

Acesta laudă 'nivelul de pregătire şi administrativ, precum şi capacităţile logistice' demonstrate de statele participante. Arabia Saudită se află în fruntea unei coaliţii de state musulmane, sprijinită de SUA, Marea Britanie şi Franţa, în conflictul din ţara vecină Yemen şi a declarat că va contribui cu trupe dacă Washingtonul va conduce operaţiuni terestre împotriva Statului Islamic în Siria, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.