Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

27 de minute. Atât a durat întâlnirea dintre Papa Francisc şi Donald Trump

trump si papa

Papa Francisc şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-au reunit miercuri la Vatican preţ de 27 de minute, informează EFE, potrivit agerpres.

Audienţa privată a început la ora locală 08:33 (6:33 GMT) şi a durat ceva mai mult de 20 de minute, cât obişnuiesc să dureze discuţiile Papei cu şefii de stat şi de guvern care îl vizitează.

Trump vs Papa Francisc: Confruntarea titanilor în declaraţii

Trump a venit împreună cu soţia sa, Melania, care era îmbrăcată în negru, cu părul strâns şi purtând un voal negru. Cuplul prezidenţial american a fost escortat de Garda Elveţiană de la Vatican către apartamentele pontificale. După aceea, preşedintele american a intrat singur în aşa-numita Sala del Tronetto, aflată lângă biblioteca privată, unde şi-a strâns mâna cu Papa Francisc şi a pozat pentru fotografi. Potrivit DPA, Trump era numai zâmbet, în timp ce papa Francisc aborda o mină mult mai serioasă.

Delegaţia americană - din care au făcut parte fiica cea mare a lui Trump, Ivanka, soţul acesteia, Jared Kushner, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, consilierul pe probleme de securitate naţională, H.R. McMaster, şi purtătoarea de cuvânt Hope Hicks, plus alte opt persoane - a aşteptat finalul întrevederii într-o sală alăturată.

Prima IMAGINE cu teroristul din Manchester - FOTO

Papa Francisc l-a primit pe Trump cu un 'încântat să vă cunosc' şi apoi ambii au intrat în biblioteca privată, unde s-au aşezat faţă în faţă la un birou. Suveranul Pontif s-a scuzat faţă de Trump că nu vorbeşte bine engleză, dar preşedintele american l-a contrazis. După câteva secunde de discuţii informale, fotografii, cameramanii şi ziariştii au fost invitaţi să părăsească sala, moment în care a început dialogul privat, cu ajutorul interpreţilor.

Conţinutul conversaţiei Papei Francisc cu Trump va fi cunoscut doar prin intermediul unui comunicat difuzat de biroul de presă al Vaticanului la sfârşitul reuniunii, în condiţiile în care liderul american nu are prevăzute declaraţii de presă în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.