Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 VEDETE de la Real Madrid, acuzate în ancheta 'Football Leaks'

www.marca.com
Real Madrid

Alți trei jucători de la Real Madrid, Pepe, Fabio Coentrao și Luka Modric, sunt acuzați de participarea la sistemul de evaziune fiscală dezvăluit de "Football Leaks", după starul Cristiano Ronaldo, anunță presa iberică.

Potrivit săptămânalului portughez Expresso, Pepe și Coentrao, colegi cu Cristiano Ronaldo în echipa care a câștigat titlul de campioană europeană în luna iulie, la EURO 2016, sunt acuzați că ar fi ascuns de fisc peste 7 milioane euro. Toți trei sunt reprezentați de același agent, Jorge Mendes, și ar fi recurs la societăți offshore pentru a sustrage de la plata impozitelor veniturile legate de drepturile lor de imagine, conform Expresso, care a participat la ancheta realizată de un consorțiu de publicații europene.

Citește și: Florin Andone face senzație în La Liga: Românul a reușit o dublă contra lui Sociedad - VIDEO

Fabio Coentrao ar fi "utilizat societatea offshore Rodinn din Panama pentru a-și încasa drepturile de imagine", înainte ca fiscul spaniol să deschidă o anchetă în luna februarie 2015, adaugă publicația portugheză. În decembrie 2015, jucătorul și-a reglat situația, declarându-și veniturile din drepturile de imagine, estimate la 3,5 milioane euro pentru 2011, însă nu fiscului spaniol, ci celui portughez, fiind încă rezident fiscal în Portugalia în anul respectiv. El a achitat atunci un impozit de 853.000 euro.

Între 2009 și 2014, Pepe ar fi disimulat, la rândul său, suma de 3,77 milioane euro prin intermediul "societății Weltex creată în iulie 2007 în Insulele Virgine Britanice". O anchetă a fost deschisă împotriva jucătorului de fiscul spaniol, în 2015, conform Expresso, care nu precizează dacă jucătorul și-a reglat între timp datoriile, adugând însă că nici autoritățile spaniole și nici Gestifute, societatea lui Jorge Mendes, nu au răspuns întrebărilor adresate de consorțiul ziarelor europene, anunță Agerpres.

În ceea ce îl privește pe croatul Luka Modric, un alt jucător de la Real Madrid, ziarul El Mundo prezintă, în ediția sa de marți, toate manevrele financiare făcute de anturajul jucătorului pentru a-l scăpa de fisc, prin intermediul unei societăți înființate în Luxemburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.