Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

32 de senatori PSD vor să-i ajute pe parlamentarii care întorc armele

psd-senat

Partidele care racolează senatori și deputați le pot oferi acestora birouri parlamentare oriunde pe teritoriul României, se arată într-un proiect de lege depus în Senat de 32 de social-democrați în frunte cu liderul acestora, Mihai Fifor.

Un parlamentar are dreptul, în prezent, să-și deschidă unul sau mai multe birouri parlamentare în orice județ din România, la solicitarea partidului din partea căruia a fost ales (Statutul deputaților și senatorilor, art.38 alin (3)). PSD vrea să schimbe legea în sensul în care birourile parlamentare din alte județe să poată fi deschise la solicitarea noului partid în care senatorul sau deputatul s-a înscris.

Practic, un senator ales în Constanta își poate deschide acum un birou parlamentar în Arad și încă unul în Iași dacă partidul face o cerere în acest sens. În momentul în care acel senator pleacă în alt partid, el rămâne la mâna vechiului partid și este de așteptat ca fosta formațiune politică să nu-l mai ajute. Potrivit proiectului PSD, senatorul care și-a negociat trecerea la un nou partid primește de la noii colegi dreptul să-și deschidă un birou parlamentar în orice județ.

În expunerea de motive, semnată de liderul senatorilor PSD, scrie că legea se referă la "mutatiile intervenite in structura grupurilor parlamentare existente, ca urmare a sciziunii care se poate produce in cadrul partidelor reprezentate de fiecare grup sau a migratiei parlamentarilor de la un grup la altul ori a parasirii unui grup fara afilierea la altul”.

Proiectul PSD nu prevede însă și o majorare a a sumei de bani (sumă forfetară) pe care parlamentarii o primesc pentru birourile parlamentare. Senatorii si deputatii au prin lege o sumă forfetară fixă din care își pot deschide oricâte birouri în teritoriu, iar dacă depășesc cheltuielile, plătesc diferența din propriul buzunar.

Proiectul PSD trebuie să fie aprobat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.