Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40 de milioane de oameni erau victime ale sclaviei în 2016: 125 de milioane de copii exploataţi prin muncă

studiu laptop

Peste 40 de milioane de persoane, majoritatea femei şi fete, erau victime ale sclaviei moderne, potrivit unui raport publicat marţi de mai multe organizaţii ale Naţiunilor Unite, transmite Reuters. Raportul, publicat de Organizaţia Internaţională a Muncii, Organizaţia Internaţională a Migraţiei şi organizaţia pentru drepturile omului Walk Free Foundation, susţine că anul trecut un număr de 24,9 milioane de persoane erau silite să muncească forţat în uzine, şantiere de construcţii, ferme şi bărci de pescuit, iar alte 15,4 milioane de persoane erau victime ale unor căsătorii cu forţa. Aproape trei sferturi din victimele sclaviei moderne sunt femei şi fete, iar o pătrime sunt copii, iar sclavia modernă este preponderentă în Africa, urmată de Asia şi Pacific.

"Este o estimare prudentă care nu poate scoate în evidenţă întreaga oroare a sclaviei moderne", a declarat Andrew Forrest, fondatorul Walk Free. Separat, Organizaţia Internaţională a Muncii a dat publicităţii un raport în care susţine că 152 de milioane de copii cu vârsta între 5 şi 17 ani (64 milioane fete şi 88 milioane băieţi) erau victime ale exploatării prin muncă, adică aproape 10% din copii din întreaga lume. Peste două treimi din aceşti copii lucrează la o fermă de familie sau într-o afacere de familie, iar 71% dintre ei lucrează în sectorul agricol. "Marea majoritate a muncii forţate există în economia privată. Acest lucru scoate în evidenţă importanţa parteneriatelor cu comunitatea de afaceri pentru a eradica munca forţată din lanţurile de aprovizionare", se arată în raportul ILO, conform Agerpres.

Autorii susţin că aceste date sunt rezultatul unor sondaje derulate în 48 de ţări şi a intervievării a peste 71.000 de persoane cu vârsta de cel puţin 15 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.