Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5.400 de pachete de ţigări au fost ridicate de poliţiştii din Botoşani după zeci de percheziţii

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Peste 5.400 de pachete de ţigări au fost ridicate de poliţiştii din Botoşani, în urma a 34 de percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi Neamţ, la persoane bănuite de contrabandă, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani. Acţiunea, derulată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a vizat persoane bănuite de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, conform Agerpres.

"În urma percheziţiilor, au fost constatate 25 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006, fiind ridicate, în vederea confiscării, 109.720 ţigarete (5.486 pachete), în valoare de peste 65.000 de lei, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free", se menţionează în comunicat.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că persoanele implicate au procurat, deţinut şi comercializat ilegal peste 420.000 de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free, introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 252.000 de lei. La finalul percheziţiilor, 12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani pentru audieri. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din Suceava, Neamţ, al jandarmilor şi al poliţiştilor de frontieră din Botoşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.