Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 Alimente care conțin mai mult calciu decât laptele

calciu

Nivelul de calciu din lapte nu constituie neapărat cea mai bună alegere şi nu îndeplineşte întotdeauna necesarul organismului. O cană cu lapte conţine aproximativ 300 de mg de calciu, însă organismul absoarbe destul de greu calciul din laptele de vacă.  Astfel, alimentele sănătoase care conţin calciu ajută nu doar la menţinerea oaselor şi a dinţilor sănătoşi , ci şi la o bună circulaţie sangvină, o bună funcţionare a nervilor, precum şi o bună funcţionare musculară. Cum intoleranţa la lactoză este din ce în ce mai frecventă, specialiştii spun că există şi alte alimente, bogate în calciu, pe care le putem consuma.

Citeşte şi: OMS: Numărul copiilor obezi la nivel mondial a crescut de zece ori în ultimii 40 de ani

1. Varză nemţească (kale)

Varza nemţească este unul dintre cele mai sănătoase alimente. O singură ceaşcă  de Kale conţine aproape 350 mg de calciu.Varză nemţească conţine şi fosfor, atât de benefic pentru sistemul osos al omului.

2.Spanacul

Spanacul constituie o sursă foarte importantă de calciu. De asemenea, magneziul pe care îl conţine spanacul susţine dezvoltarea armonioasă a organismului, acesta conţinând în proporţie de 84% din aportul de magneziu necesar organismului pentru o zi.

3.Varză furajeră (collard greens)

Pentru menţinerea oaselor sănătoase, acest aliment, ce este înrudit cu varza noastră, este extrem de indicat. Este un aliment care poate înlocui foarte uşor laptele, întrucât conţine 452 mg/ceaşcă, aproximativ 80% din aportul de calciu necesar organismului. Varza furajeră este bogată în vitamine precum B6 şi acid folic.

4.Seminţe de susan

Seminţele de susan sunt o altă mare sursă de calciu.Într-un sfert de ceaşcă veţi obţine 351mg de calciu.

5.Iaurt organic

Pentru cei care doresc să consume în continuare produse lactate , iaurtul organic este o sursă foarte bună de calciu. Acesta conţine cel mai mult calciu dintre toate cele enumerate, 447 mg/ceaşcă. Pe lângă calciu veţi găsi şi o sursă bună de fosfor.

Citeşte şi: Numărul cazurilor de RUJEOLĂ, în creştere: 118 noi cazuri în numai 4 zile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.