Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

51 de persoane ucise în Siria, în atacul cu maşină capcană în apropiere de Al-Bab

aljazeera.com
siria aleppo razboi

Un atac cu maşină capcană a ucis vineri cel puţin 51 de persoane în apropiere de Al-Bab în nordul Siriei, la o zi după ce rebelii sirieni sprijiniţi de Turcia au cucerit oraşul de la militanţii Statului Islamic, potrivit unui nou bilanţ oferit de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează DPA. Un atacator sinucigaş a detonat vehiculul capcană în faţa centrului de comandă al rebelilor sirieni din Sousian, aflat la nord de oraşul Al-Bab. Agenţia de presă turcă Anadolu a relatat că cel puţin 60 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în atacul comis de Statul Islamic (SI).

'Sunt 34 de civili printre cei ucişi', a declarat Rami Abdel-Rahman, directorul OSDO. Înregistrări video din zona vizată arătau persoane rănite întinse pe jos, maşini şi motociclete în flăcări. Printre persoanele ucise se aflau atât civili, cât şi rebeli. Ambulanţe au fost trimise la faţa locului dintr-un oraş turc aflat la graniţă pentru a ajuta la evacuarea răniţilor. Totodată, doi militari turci au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi într-o explozie în timpul operaţiunilor de căutare în Al-Bab. Premierul turc Binali Yildirim a confirmat moartea militarilor.

Statul Islamic a opus o rezistenţă acerbă la operaţiunea militară condusă de Turcia vizând cucerirea oraşului sirian. Sute de rebeli sirieni au murit în lupte, precum şi zeci de militari turci. Sute de civili au fost răniţi, inclusiv în atacuri ale de aviaţiei turce. Oraşul este grav avariat, conform Agerpres. Operaţiunile pentru cucerirea Al-Bab, situat la 25 km sud de graniţa cu Turcia, au început în noiembrie şi s-au lovit de numeroase obstacole, în condiţiile în care militanţii SI au folosit mine terestre, maşini capcană şi reţele de tuneluri, potrivit unor surse turce. În cele din urmă, oraşul a fost 'curăţat' în totalitate de jihadiştii SI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.