Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

60% dintre civilii care au fugit din Alep sunt copii

www.un.org
copii siria

Aproximativ 60% dintre cei 31.500 de civili care şi-au părăsit în ultimele zile căminele din estul oraşului Alep din cauza ofensivei militare a guvernului de la Damasc sunt copii, a anunţat vineri Unicef, transmite EFE, potrivit agerpres.

'Unicef estimează că 19.000 dintre cei 31.500 de civili care au fugit din sectorul estic al Alepului în ultimele zile sunt copii', a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Christoph Boulierac.

Citeşte şi: Reacţia vehementă a Teheranului, după ce Congresul american a prelungit sancţiunile

Unicef a mai calculat că, dintre cei 31.500 de civili strămutaţi, 18.000 s-au refugiat la Jibreen - zonă controlată de regim la est de zona orientală aflată sub asediu -, 8.500 s-au refugiat la Sheik Maqsud - o zonă la nord, controlată de kurzi -, iar alţi 5.000 s-au deplasat în interiorul zonei asediate.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad vrea cu orice preţ să cucerească oraşul Alep, al doilea cel mai important oraş din Siria, pentru a le da o lovitură decisivă rebelilor. De mai multe luni au loc ofensive succesive asupra cartierelor din estul Alepului, zone controlate de rebeli încă din vara anului 2012. Cel mai recent asalt, început la jumătatea lunii noiembrie, s-ar putea dovedi decisiv după ce armata a reuşit să cucerească, luni, cel mai mare dintre cartierele estice.

Citeşte şi: AVERTISMENTUL dur al Budapestei pentru guvernele europene

Fostă capitală economică şi centru industrial al Siriei, oraşul Alep se situează pe o rută comercială strategică, aproape de graniţa cu Turcia. Din 2012, oraşul este divizat. În vest sunt zonele loiale regimului de la Damasc, aici locuind în jur de 1,2 milioane de persoane. Cartierele controlate de rebeli sunt situate în estul oraşului, populaţia de aici fiind în jur de 250.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.