Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

60% dintre francezi nu vor ca ţara lor să primească refugiaţi

imigranti refugiati

Mai mult de jumătate dintre francezi, respectiv 59%, se declară împotriva repartizării între ţările Uniunii Europene a refugiaţilor care ajung pe ţărmurile elene şi italiene şi nu doresc ca Franţa să primească o parte dintre aceşti refugiaţi, potrivit unui sondaj publicat sâmbătă de Dimanche Ouest France, citat duminică de EFE.

Cifra s-a redus, comparativ cu anul trecut, când 68% dintre francezi se declarau împotriva primirii de refugiaţi, dar consolidează o tendinţă, în condiţiile în care cel mai mare nivel de acceptare în Franţa în opt sondaje similare din ultimele 13 luni a fost de 49%. 

Sondajul, elaborat de institutul Ifop, relevă că 77% dintre francezi consideră că printre solicitanţii de azil care sosesc în Europa există şi terorişti. În plus, 73% dintre cei chestionaţi cred că primirea de refugiaţi va genera sosirea de noi imigranţi, iar 61% consideră că în Franţa există deja multe persoane de origine străină, cu toate că 53% consideră că este de datoria Franţei să-i primească pe cei care fug din calea războiului. 

Doar 29% dintre respondenţi spun că Franţa dispune de "mijloace economice şi financiare" pentru a-i sprijini pe solicitanţii de azil, iar 27% cred că imigranţii reprezintă o oportunitate pentru stimularea creşterii economice a ţării gazdă, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.