Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

64 de migranţi au fost salvaţi în Marea Mediterană

migranti frontiera

În total 64 de migranţi, printre care 11 femei şi doi copii, care se aflau la bordul a două ambarcaţiuni în derivă de luni au fost recuperaţi marţi pe mare între Maroc şi Spania, a anunţat serviciul spaniol de salvare pe mare, citat de AFP. Migranţii, a căror starea de sănătate părea bună, au fost predaţi după-amiază Crucii Roşii în portul Almeria, potrivit acestei surse.

Un avion al serviciului de salvare pe mare a întreprins luni operaţiuni de căutare pentru a găsi o ambarcaţiune improvizată plecată de pe coastele de nord ale Marocului, din apropierea enclavei spaniole Melilla. Ulterior, a fost reperată şi a doua ambarcaţiune. Toţi migranţii au fost recuperaţi de nave ale serviciului de salvare în cursul zilei de marţi. Sâmbătă, 92 de migranţi au fost salvaţi în largul coastelor Spaniei în mai multe operaţiuni distincte.

Melilla reprezintă împreună cu cealaltă enclavă spaniolă din Maroc, Ceuta, una din cele două singure frontiere terestre dintre Uniunea Europeană şi Africa, anunţă Agerpres. În primele nouă luni ale anului, 5.445 de migranţi au ajuns în Spania pe cale maritimă, iar 62 de au murit în timpul traversării Mediteranei, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.