Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

700 de migranţi au fost interceptaţi în apele teritoriale libiene

Aproximativ 700 de migranţi care încercau să ajungă în Europa pe mare au fost interceptaţi de către paza de coastă libiană în apropierea plajelor de la Sabratah, în vestul Libiei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Marinei libiene, citat de AFP, conform agerpres.

Citeşte şi:  Trump şi Putin se pot întâlni înainte de summitul G20

Potrivit generalului Ayoub Qassem, paza de coastă i-a interceptat în zori pe cei 700 de migranţi aflaţi la bordul a două ambarcaţiuni din lemn la o distanţă de trei mile marine de oraşul Sabratah, situat la 70 km vest de Tripoli. Traficanţii de persoane care erau pe plajă au tras asupra patrulei pazei de coastă, fără să se înregistreze însă victime. Paza de coastă a ripostat, obligându-i pe traficanţi s-o ia la fugă.

Majoritatea migranţilor arestaţi sunt din Africa subsahariană. În cele două ambarcaţiuni se aflau însă şi egipteni, sirieni, tunisieni şi palestinieni, a precizat generalul libian.

În timp ce ţările europene încearcă să frâneze fluxul de migranţi, îndeosebi cu sprijinul întărit al pazei de coastă libiene, peste 1.360 de migranţi au fost salvaţi de vinerea trecută de către paza de coastă italiană, şi trei au fost găsiţi decedaţi, de la bordul a douăsprezece ambarcaţiuni precare plecate din Libia, în pofida condiţiilor de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.