Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli pentru un bronz sanatos, uniform si natural

bronz

Este visul oricarei femei sa obtina un bronz sanatos, uniform si de lunga durata, de care sa se bucure si in zilele de toamna, nu doar vara. In timpul sezonului cald, toata lumea incearca sa gaseasca formula bronzului perfect, fie pe cale naturala, fie prin metode artificiale. Soarele poate fi o binecuvantare pentru sanatatea ta; beneficiezi astfel de vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului si la cresterea rezistentei oaselor. Insa fara protectie solara adecvata, razele UV s-au dovedit a fi daunatoare. De cand s-a demonstrat ca expunerea nepotrivita la soare poate cauza cancer de piele, unele persoane au evitat sa mai faca acest lucru. Au apelat in schimb la solare si lotiuni autobronzante, care in timp si-au aratat dezavantajele. În acelasi timp, 30% dintre romani nu folosesc niciodata protectie solara, conform unui studiu realizat in colaborare cu 150 de dermatologi din toata tara, pe un esantion de 6900 de pacienti.

Iata cateva reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a obtine un bronz sanatos, natural si pentru a avea o piele ciocolatie senzuala:

1. Expunerea la soare trebuie sa se realizeze in cursul diminetii, intre orele 8 si 10, si seara, dupa orele 17. Acestea sunt cele mai bune intervale orare pentru bronzat, intrucat soarele nu este atat de puternic si nu va cauza arsuri la nivelul pielii.

2. Exfoliaza pielea inainte de a merge la plaja. Odata eliminate celulele moarte, esti gata pentru un bronz sanatos, perfect uniform si stralucitor.

3. Hidrateaza pielea inainte de a aplica orice lotiune SPF, in special zona gleznelor, genunchilor, coatelor si incheieturilor. E important sa-ti hranesti pielea cu vitaminele C si E pentru a suplini uleiurile naturale pierdute in urma expunerii la soare, dupa cum precizeaza healblog.net.

4. Aplica lotiunea pentru protectie solara cu 20 de minute inainte de a merge la plaja. Daca obisnuiesti sa inoti, reaplica lotiunea de fiecare data cand iesi din apa, intrucat aceasta accelereaza procesul bronzarii. De asemenea, sterge-te de apa, nu astepta sa te usuci in razele soarelui.

5. Expunerea la soare trebuie sa se faca treptat. In primele zile petrece mai putin timp pe plaja; cu timpul, pielea ta va fi pregatita pentru expuneri mai lungi si va fi mai ferita de arsuri.

6. Protejeaza-ti ochii. Poarta o palarie sau tine-i pur si simplu inchisi cand te expui la soare. Lumina puternica la nivelul nervului optic stimuleaza hipotalamusul, ceea ce determina o productie mai mare de melanina, obtinandu-se astfel un bronz mai profund, deci o lezare mai mare a ochilor.

7. Dupa ce te-ai relaxat la soare, fa un dus rece si aplica crema hidratanta. Acest lucru va ajuta porii sa se inchida, iar pielea ta va avea stralucire si un aspect sanatos.

Alimente care sustin procesul bronzarii

Dupa cum stim deja, atunci cand ne expunem la radiatii ultraviolete, corpul nostru produce pigmentul numit melanina, pentru a proteja pielea de arsuri. Din pacate, aceleasi raze ataca celulele pielii, cauzand uscare, riduri sau chiar melanom.

Vestea buna este ca productia de melanina nu este stimulata doar de soare, ci si de unele alimente. Acestea contin antioxidanti cunoscuti sub numele de carotenoide (beta-caroten, alfa-caroten, luteina, zeaxantina, licopen). Legumele si fructele viu colorate sunt bogate in pigmenti care te ajuta sa obtii un bronz sanatos si natural cu minimum de expunere la soare.

Iata ce trebuie sa includa meniul tau, potrivit fitnessbeautyblog.com:

- salata verde, varza, spanac, papadie; - rosii; - broccoli; - ardei gras galben si verde; - sparanghel; - avocado; - caise, piersici; - pepene galben si rosu; - mango, papaya, grapefruit rosu; - oregano, marar, busuioc, salvie, menta.

Evita portocalele, kiwi, cimbrul si patrunjelul. Atat licopenul, cat si beta-carotenul sunt mai bine absorbite in prezenta grasimilor, asa ca nu uita sa consumi uleiuri vegetale, nuci si seminte, surse bogate de vitamina E, care reface si hidrateaza pielea, asigurand un bronz de durata.

O piele ciocolatie si cu un aspect stralucitor te face mai senzuala si iti confera un look exotic. Insa pentru asta nu e nevoie sa impigi la maximum limitele organismului tau. Nu e de glumit cucancerul de piele. Soarele iti poate fi un aliat daca stii sa profiti de beneficiile sale. Alege sa ai un bronz sanatos si fereste-te de arsurile solare inestetice si daunatoare.

Preluare: ghiduldesanatate.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.