Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

87 de clădiri au fost incluse în 2017 în Programul privind reducerea riscului seismic

apartamente blocuri

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, Programul de acțiuni pe anul 2017 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinația de locuință multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public.

Programul cuprinde 87 de clădiri, din care 78 de clădiri renominalizate din programul de acțiuni pe anul 2016 și 9 clădiri nominalizate de Consiliul Județean Prahova și Consiliul Județean Iași.

Pentru 34 dintre aceste clădiri vor fi executate lucrări de intervenție, iar pentru celelalte se va realiza proiectare de lucrări de intervenție.

Programul este elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în baza propunerilor Consiliului General al Municipiului București și ale consiliilor județene, avizate de Comitetul Municipiului București, respectiv de comitetele județene pentru situații de urgență și, ulterior, de Comisia Națională de Inginerie Seismică.

Fondurile necesare pentru finanțarea cheltuielilor pentru proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare se asigură din bugetul MDRAPFE, în limita alocațiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat. Suma alocată pentru acest program în anul 2017 este de 25 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.