Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

9/11 – Ziua când Iadul a fost aici

Sunt cicatrici pe care timpul reușește să le vindece. Sunt răni pe care noi alegem să le ascundem undeva în adâncul minții și sufletului nostru, sperând că astfel nu ne vor mai hăitui nopțile. 9/11 nu nu este un astfel de moment. Nu avem um să uităm, nu avem cum să ne vindecăm. Nu doar America a fost lovită atunci. Întreaga lume era atacată.

Nu doar Turnurile Gemene, semețele turnuri, cădeau atunci. Cădeau, odată cu ele, și siguranța nostră, și dreptul nostru de a fi lipsiți de teama că noi vom fi următorii. Cădeau bucuria de a fi oameni, speranța unui mâine mai liniștit. Retrăiesc ziua aia ca și când ar fi fost ieri. Îmi pregăteam bagajul, urma să mă mut în București, veneam la facultate. Dintr-o data, toate posturile de televiziune și-au întrerupt programul obișnuit și au început să dea imaginile din America. Era 9/11 și iadul era printre noi.

M-am așezat pe fotoliu și am rămas nemișcat acolo. Imaginile cu avioanele deturnate intrând rând pe rând în Turnuri, căzând pe Pentagon m-au cutremurat. La ora 17.05, ora României, turnul sudic se prăbușea. Știu doar că mi-au dat lacrimile. Mă gândeam la miile de oameni nevinovați care mureau pentru ca niște sălbatici să își justifice existența. Cifrele seci ne spun așa:

-          2996 de oameni au murit în atentatele de pe 9/11

-          Peste 6000 de oameni au fost răniți.

-          Mii de miliarde de dolari pagube.

Dar, dincolo de cifrele astea seci, râmâne drama a mii de familii care i-au pierdut pe cei dragi. Drama salvatorilor din acele zile, care, ani la rândul după aceea, au trebuit să se lupte și ei cu bolile contactate după ce au stat zile întregi la locul tragediei. Uneori, luați cu ale noastre probleme de zi cu zi, nu conștientizăm că lângă noi, foarte aproape, chiar printre noi, crește în fiecare zi un monstru al urii, al dorinței de a-i face pe alții să sufere. E propriul nostru iad, de aici, dar pe care îl ignorăm cu nonșalanță.

Azi comemorăm 16 ani de la 9/11. De atunci, terorismul și-a tot luat tributul său. Tot în mii de suflete, peste tot în lume. Azi, a devenit o tristă obișnuință să ne arătăm solidaritea în fața iadului prin #jesuis. Madrid, Londra, Paris. Nisa. Se spune că în fața urii, iubirea e răspunsul.

Dar ce te faci când nici iubirea nu mai ajută?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.