Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

9 poliţişti şi vameşi bulgari, arestaţi după ce primeau MITĂ de la migranţi

Patru agenţi de poliţie şi cinci vameşi bulgari, suspectaţi că au lăsat să treacă graniţa migranţi ilegali contra mită, au fost plasaţi în arest vineri, la principalul punct de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Turcia, Kapitan-Andreevo, a anunţat Parchetul bulgar, informează AFP.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

Alte şase persoane vizate de această operaţiune lansată de Agenţia de Securitate Naţională (DANS) au fugit, a precizat purtătoarea de cuvânt a Parchetului, Rumiana Bacivarova.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

Acţiunea DANS, care continua la sfârşitul după-amiezii, are drept scop 'stoparea practicilor de corupţie', cum este şi oferirea de ajutor pentru traversarea frontierei de către migranţi clandestini, a precizat ea.

Citeşte şi: Kovesi, reacție la amenințările lui Traian Băsescu

La Kapitan-Andreevo, punct nevralgic pentru traficul de mărfuri şi fiinţe umane dinspre Turcia spre Europa, va fi inaugurată, în 6 octombrie, noua Agenţie însărcinată cu protecţia frontierelor UE, care îi va succeda Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (Frontex).

Citeşte şi: Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

Între timp, 56 de migranţi, dintre care 16 deţineau paşapoarte siriene şi 40 nu aveau acte, au fost descoperiţi vineri la Kapitan-Andreevo, într-un tren de mărfuri ce venea din Turcia.

Citește și: Victor Ponta îl 'deconspiră' pe Dacian Cioloș

Situată la frontierele externe ale UE, Bulgaria se confruntă cu o suprapopulare a centrelor sale pentru primire de migranţi, după întărirea controalelor la frontiera cu Serbia, în vara acestui an. Sofia aşteaptă un ajutor european de 160 de milioane de euro pentru a-şi întări capacităţile de control, în special la frontiera sa cu Turcia, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.