Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A crescut cererea de credite din partea populaţiei şi a companiilor (sondaj BNR)

bnr

Sondaj extrem de interesant al celor de la Banca Naţională. Cei de la BNR anunţă că a crescut cererea de credite din partea populaţiei, dar şi a companiilor. Standardele de creditare s-au inasprit semnificativ in T2/2017 atat in cazul creditelor destinate achizitiei de locuinte si terenuri, cat si in cel al creditelor de consum, conform finzoom.ro.

Citeşte şi: ȘOC TOTAL în SRI: Un șef al SERVICIULUI ținea droguri în birou! A fost REȚINUT de DIICOT

Pentru urmatorul trimestru, institutiile de credit preconizeaza o inasprire marginala a standardelor pentru creditele ipotecare. In zona euro, bancile au relaxat standardele de creditare pentru creditele ipotecare. Previziunile pentru trimestrul urmator arata relaxarea standardelor atat pentru creditele ipotecare cat si pentru cele de consum.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

Cererea pentru creditele ipotecare s-a majorat marginal in al doilea trimestru, iar previziunile arata pentru perioada urmatoare o mentinere constanta. În ceea ce priveste standardele de creditare pentru companii, in zona euro, au continuat sa se relaxeze marginal, factorul principal care a influentat aceasta evolutie fiind presiunea concurentiala resimtita de catre institutiile de credit. La nivelul companiilor nefinanciare, cererea de imprumuturi s-a majorat semnificativ in T2/2017. Evolutii ascendente au fost inregistrate indiferent de dimensiunea companiilor sau maturitatea finantarii solicitate, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.