Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost ARESTAT autorul atentatului din noaptea de anul nou de la Istanbul: Operațiune de AMPLOARE

atacator atentat istanbul

Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anunţat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

Atacul a fost revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic, ca răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria, anunță Agerpres.

Citește și: ATAC ARMAT în Miami: Cel puțin 8 VICTIME / VIDEO ȘOCANT

Televiziunea turcă de stat, citată de AFP, a oferit detalii. Presupusul atacator a fost capturat de poliţie, în urma unei operaţiuni la care au participat şi serviciile secrete, într-un apartament din zona europeană a Istanbulului, unde se afla împreună cu fiul său, în vârstă de patru ani. Agenţia de presă Anadolu adaugă că numele suspectului este Abdulgadir Masharipov, dar acesta folosea în cadrul Statului Islamic numele de cod Ebu Muhammed Horasani. Canalul de televiziune TRT susţine că apartamentul unde a fost găsit teroristul aparţine unui kirghiz, care ar fi fost şi el arestat. Potrivit Anadolu, în cadrul operaţiunii au mai fost arestate şi trei femei.

Aceste date corespund celor furnizate de poliţie şi serviciile de informaţii în 8 ianuarie, când autorul atacului a fost identificat ca un uzbec în vârstă de 34 de ani, membru al unei celule teroriste din Asia centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.