Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost devoalată greșeala fundamentală a PNL/ FOST PREȘEDINTE

gorghiu blaga

Un fost ministru al Justiţiei le dă lecţii celor de la PNL. Alina Gorghiu şi Vasile Blaga ar fi greşit modul în care au făcut fuziunea dintre PNL şi PDL, o spune Valeriu Stoica. Acesta vine şi cu exemple.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

"Păcatul originar e modul în care s-a făcut fuziunea dintre PNL și PDL. S-a împrumutat un model de fuziune care a funcționat în 2007, când s-au unit PD și PLD pentru a face PDL. Care a fost modelul de fuziune? S-au cuplat structurile de conducere la nivel național și local. Numai că atunci s-a cuplat un partid mare cu un partid mic și această unire a structurilor de conducere n-a generat un blocaj de funcționare, pentru că a existat un partid majoritar în aceste structuri de conducere și au mers în mod firesc lucrurile. Când s-au unit însă două partide care au avut o pondere aproximativ egală, această cuplare a structurilor de conducere la nivel local și național a determinat un blocaj de funcționare. Nu trebuia adoptat acest model de fuziune.", a spus Valeriu Stoica pentru revista22.

Citeşte şi: SCANDAL la PNL: S-au luat la bătaie în sediul partidului

Şi asta nu e tot. Valeriu Stoica ştie cum ar fi trebuit să se facă fuziunea ca să nu mai existe probleme. "PDL a avut modelul de fuziune și el l-a și propus. Eu n-am participat la discuție, dar cred că acest model a venit din partea PDL. PNL n-a știut, că n-a avut o asemenea experiență de cuplare a structurilor de conducere, și probabil că pur și simplu a înghițit pe nemestecate acest model de fuziune,dacă se făceau alegeri de jos până sus, asta însemna că nu toți se mai regăseau în noile structuri de conducere. Și atunci, au preferat această formă, care a fost foarte comodă.", a încheiat Stoica pentru sursa citată.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.