Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost odată... PNL

Bodea Haiducul
Vă mai amintiți că în februarie 2013 avea loc infiltrarea în PNL a marionetei lui Coldea, generaaaaalu' Iohannis (poate acesta și îi e gradul)? Teleportat la acel Congres din neica nimeni în politică, direct prim-vicepreședinte național. Această mutare de ”intelligence” a dus, în patru ani, la distrugerea totală a partidului. Care distrugere s-a înfăptuit printr-un asasinat politic și două plecări majore.
Călin Popescu Tăriceanu a părăsit partidul, în 2014, la ruperea USL (din cauza lui Iohannis). Când a plecat, a luat L-ul cu el. Liberalismul a fost reafirmat în România post-Ceaușistă prin Guvernarea Tăriceanu, care s-a întipărit în mintea românilor ca simbol al acestei doctrine. Lucru pe care nu îl poate contesta nimeni. A fost o perioadă prosperă, la care visează mulți și azi, în care oamenii au înțeles că liberalii pot oferi și fapte, nu doar vorbe. Boierul Tăriceanu a dovedit că liberalismul e încă viu, nu e doar o poveste dintr-o istorie trecută, cu principii frumoase.
Cu toată modestia, Cristian Bodea a luat N-ul la excludere, în 2016 (tot din cauza lui Iohannis). Au considerat că am făcut o blasfemie când le-am propus să renunțăm la generaaaaalu' cel mut, după dezastrul de la locale. Au zis că fluier în biserică pentru că le-am spus că ar trebui să ne recăpătăm personalitatea, să stăm pe picioarele noastre, ca bărbații adevărați.
Din păcate, atunci nu am realizat că nu aveau cum. Odată că li se pusese arendaș o fetișcana de care era doar gura. Apoi, fără L, își pierduseră deja identitatea, erau goi pe dinăuntru, nu mai puteau gândi singuri, așteptau mereu "instrucțiuni" de la Mihalache și "minuni" de la Hellvig. De aceea, aveau nevoie de cineva să le țină coloana, sub fusta căruia să se ascundă. Și, li s-a părut că cel mai potrivit pentru un partid liberal e un președinte cu aere de dictator, aflat în lesa unor stăpâni externi. Halal Liberal! Halal Național!
Am luat cu mine Naționalismul, pentru că nu mai aveau nevoie de el, doar se predaseră  neamțului și frantuzului. Și așa zăcea în noroi, lângă tomberonul din Modrogan, aruncat în grabă pe geam. L-am spălat, l-am modernizat și am încercat să îl relansez, cât am stat la PER, prin programul "Protejăm România!" și prin haiducie. Fierbea în mine această nevoie, pentru că resimțisem abandonarea de către PNL a principiului "prin noi înșine" și a ideei dezvoltării prin forța națiunii.
Cei ce bântuie acum prin cenușa PNL nu realizează toate acestea. Deh, când ești mort, nu știi, că nu te doare, știu doar ceilalți. Acești zombie politici se pretind în continuare liberali și naționali, deși nu mai vorbesc decât despre slugărnicia față de generaaaaalu' de la Cotroceni și ascultarea oarbă a directivelor de la Înalta Poartă de la Bruxelles. Halal Liberal! Halal National!
Poate credeți că, totuși, mai au P-ul... Că doar se pretind acum Populari. Dar și dacă l-ar avea, ar fi de la Păpuși. Pentru că sunt doar niște marionete care vorbesc după dictarea din Deal. Sau poate de la K2. De unde le veneau mailurile nu am reușit să aflu niciodată.
Dar nu e la ei P-ul... E la Crin Antonescu, încă din vara lui 2014. El nu a plecat și nici nu a fost dat afară, ci a fost omorât politic de epigonii lui: Iohannis, Hellvig și Mihalache, plus cohorta de lingăi mărunți. Cu zeci de cuțite înfipte în spate, ca și Caesar. Ce nu au înțeles ei nici până azi, e că odată cu el au îngropat și Partidul.
Ce le-a mai rămas, atunci, oamenilor generaaaaalui? Doar o epavă în putrefacție, ce mai stă agățată de sigla aia ruginită în vreo doua cuie, prea bine bătute de Brătieni, acum 100 de ani. Dar, e numai o chestiune de timp, le smulge Iohannis și pe ele...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.