Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost PRINS CRIMINALUL celor doi oameni găsiți împușcați lângă Târgoviște: E un vânător, în vârstă de 58 de ani

breaking news

Poliţia a anunțat că l-a prins pe criminalul delor doi bărbaţi găsiţi împuşcaţi săptămâna trecută pe un câmp lângă Târgovişte, cel în cauză fiind vânător.

Bărbatul, domiciliat în Târgovişte, este în custodia Poliţiei și este, în continuare audiat.

Citește și: A ieșit la lumină! Sumă impresionantă strânsă de miri la nunta la care au participat Traian Băsescu și Elena Udrea

''Autorul este un bărbat de 58 de ani, este din municipiul Târgovişte, este vânător autorizat, deţinător legal de armă, însă nu îşi plătise pentru anul acesta cotizaţia către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi nu putea vâna pe fondurile aparţinând asociaţiei. I-a împuşcat cu arma pe care o deţinea. Nu există niciun fel de date că ar fi existat un complice. Încă de la începutul anchetei am înlăturat varianta unei execuţii sau că ar fi fost un omor săvârşit pe fondul unor răzbunări, ca urmare a unor conflicte anterioare. Încă de la început, datele anchetei au arătat că a fost vorba de un conflict spontan. Era la braconat. Până la acest moment nu a recunoscut fapta. Bărbatul nu a relevat aspecte care să ne conducă la vreo suspiciune că nu ar avea discernământ'', a declarat marţi seara, într-o conferinţă de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă.

Bărbatul în cauză a fost inclus în cercul de suspecţi încă de a doua zi după ce a avut loc fapta.

Citește și: Analiză îngrijorătoare! Cât ne costă legumele din România, în comparație cu cele din import, venite de la mii de km distanță?

''Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost inclus vineri după-amiază, deci a doua zi după comiterea faptei, pe baza unor investigaţii efectuate şi a celor gândite de echipa de cercetare, într-un cerc de suspecţi, mai exact 11 persoane. Bărbatul de astăzi se afla în acest cerc de suspecţi. Nu există probe că i-ar fi bătut pe cei doi'', a adăugat Dincă.

Anchetatorii spun că suspectul s-a încurcat în declaraţii, a încercat chiar să îşi construiască un alibi, dar acesta nu s-a confirmat.

Citește și: Surprinzător! Cu ce produs şi-a îmbogăţit portofoliul Coca Cola

''Neconcordanţa în anumite declaraţii ne-a condus la a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus suspecţi în cercul respectiv a fost referitor la persoane despre care am reuşit să obţinem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoştea pe Ifrim (unul dintre bărbaţii împuşcaţi - n.r.), deşi făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe acelaşi fond'', a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Potrivit anchetatorilor, suspectul a fost foarte stăpân pe sine la primele audieri.

Citește și: Einstein a scris pe două hârtii secretele fericirii! Ce scria pe ele și cu cât s-au vândut notițele acum

''Au fost audiate peste 200 de persoane şi prelevate probe biologice de la peste 250 de persoane. Prima dată am format un cerc mic de suspecţi, după care, un cerc foarte mare de suspecţi, pentru că în primul rând îi aveam în vedere pe deţinătorii de arme din Târgovişte, din localităţile învecinate, cei care puteau avea acces imediat la locul unde s-a întâmplat evenimentul'', a declarat şeful IPJ Dâmboviţa, Danil Zepişi.

Din informaţiile de până acum, suspectul nu a spus nimănui că el i-a omorât pe cei doi bărbaţi.

La cercetări în acest caz au participat doi procurori, 150 de poliţişti şi criminalişti de la Bucureşti.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

Posesorii de arme de vânătoare din judeţul Dâmboviţa au fost audiaţi, în aceste zile, de poliţiştii dâmboviţeni, în cadrul anchetei privind cei doi bărbaţi împuşcaţi mortal pe un câmp din apropierea municipiului Târgovişte.

De asemenea, potrivit IPJ Dâmboviţa, bărbatul bănuit de omorul celor două bărbaţi este în vârstă de 58 de ani.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

"În acest moment, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este audiat, sub coordonarea procurorului de caz, un bărbat de 58 ani, din Târgovişte, bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de omor în data de 26 octombrie a.c. În această seară, prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor susţine o conferinţă de presă la sediul poliţiei dâmboviţene", se menţionează în comunicat.

În primele declaraţii publice, anchetatorii au susţinut că este mai probabilă varianta omorului, dar nu sunt excluse şi alte piste.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

Concluziile medicilor legişti arată că moartea celor doi bărbaţi a fost violentă, s-au tras focuri de armă cu alice, iar pe corpurile victimelor au fost constatate multiple leziuni. Asupra fiecăruia dintre cei doi bărbaţi s-au tras câte două focuri de armă.

Una dintre victime este Gheorghe Ifrim, consilier local în Răzvad, iar celălalt, Ion Neagu. Cei doi erau pe câmp să culeagă varză. Joi seara un trecător a văzut pe câmp trupurile celor doi şi a anunţat Poliţia. Cercetările sunt în desfăşurare pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Citește și: VIDEO/S-au făcut de râs! Tinerii liberali au dat-o rău de tot în bară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.