Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost sesizată Inspecţia Judiciară pentru procurorul DNA din dosarul Ponta-Ghiţă-Blair

Mircea Negulescu

Inspecţia Judiciară (IJ) a fost sesizată cu privire la procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, acesta fiind unul dintre cei doi magistraţi ai structurii teritoriale implicaţi în instrumentarea dosarului Ponta-Ghiţă-Blair.

Purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, a confirmat, joi, pentru AGERPRES, că pe rolul IJ a fost înregistrată o sesizare vizându-l pe procurorul Mircea Negulescu, însă nu a precizat cine a formulat această sesizare.

Citește și: Cel mai TRĂSNIT campionat mondial: Întrecere de CĂȚĂRAT PE STÂLPI / VIDEO

"În cauză urmează să se efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare", a declarat Alin Alexandru.

Potrivit unor surse judiciare, sesizarea ar fi fost înaintată Inspecţiei Judiciare după ce senatorul prahovean Daniel Savu a postat pe blogul său o serie de date cu privire la Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul în care fostul premier Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală pentru folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. În acelaşi dosar este urmărit penal şi deputatul Sebastian Ghiţă, pentru spălare de bani.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Un tată își târăște fiica, de păr, printr-un magazin / VIDEO

Astfel, Savu arată, printre altele, în postarea precizată, că Negulescu ar folosi, ca metode de lucru, "şantajul asumat şi relaţii imorale cu martorii sau denunţătorii din dosare", exemplificând aceasta prin intermediul unei înregistrări audio.

Procurorii DNA Ploieşti spun că Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga.

Citește și: În una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, peste 42% dintre bărbați sunt VIRGINI

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi", se arată într-un comunicat al DNA.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, mai arată DNA.

Surse judiciare au arătat că personalitatea politică în cauză ar fi fostul premier britanic Tony Blair.

Citește și: Marion Cotillard, după ce a fost acuzată că are o aventură cu Brad Pitt: Sunt ÎNSĂRCINATĂ!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.