Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început NEBUNIA în Statele Unite. Se cere EXIT-UL Califoniei din Uniune - Cine vrea 'Calexit'

twitter.com
California Republic

Nu s-aa încheiat bine votul și în Statele Unite ale Americii au loc alte mișcări. După protestele violente ale studenților de aseară de pe străzile din Oakland, în California a început o mișcare secesionistă - ”Calexit”, adică independența Californiei de Statele Unite ale Americii, anunță Business Insider.

Vezi și: FOTO Imagini incendiare cu noua Primă Doamnă a Americii

Vezi și Sorin Blejnar a fost TURNAT la DNA de două PROSTITUATE aduse de Gheorghe Ștefan

Nebunia a început pe Twitter odată cu primele estimări ale posibilei victorii pentru Donald Trump. Pe măsură ce victoria se concretiza a crescut și numărul celor care visau la Calexit. Odată victoria anunțată membri noii comunități s-au întâlnit în fața Congresului local din Sacramento (capitala Californiei) și au urmat manifestațiile cunoscute deja.

Este deja format un Grup numeros - Da pentru independența Californiei - Yes California Independence Campaign, care preconizează un referendum în întreg statul prin care să se voteze secesiunea de SUA și proclamarea independenței.

”Este cel mai patriotic lucru pe care îl pot face. Țara se află la o răscruce de drumuri și noi chemăm la o nouă Californie”, a spus Shervin Pishevar, unul din liderii mișcării pentru CNBC. El susține că noua Californie ar putea fi a VI-a economie a lumii și ar fi un catalizator pentru un dialog național în SUA.

Președintele ”Da California” este Louis Marinelli, născut și crescut în New York, dar actual rezident în California și fost președinte interimar al Partidului Național din California. El are inițiative mai vechi să provoace un referendum, dar a ratat de fiecare dată. A ratat și fotoliul de congresman local, ceea ce a dus la demisia sa.

"Ce se întâmplă în SUA politic și cultural este atât de diferit de ceea ce se întâmplă aici", a declarat Marinelli LA Times în 2015. "Vreau California sa fie tot ce poate, iar grupul nostru simte că legătura politică și culturală cu SUA ne ține pe loc potențialul nostru.", a mai spus el atunci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.