Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit fostul șef al CNADNR: Acesta fusese trimis în judecată săptămâna trecută de DNA

lumanare doliu

Trimis în judecată, săptămâna trecută, de DNA pentru abuz în serviciu, fostul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) Dorin Gavril Debucean s-a stins din viață la doar 50 de ani. Dorin Debucean a murit duminică seara după ce a suferit un infarct în locuinţa din Oradea. În ciuda eforturilor depuse de medici, fostul șef al CNADNR a încetat din viață, anunță Adevărul.

Citește și: Mărturisiri explozive ale avocatului fostului principe Nicolae: Care este planul fostului membru al Familiei Regale

Dorin Debucean a fost director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România în perioada 2007-2008, fiind numit la propunerea PNL în guvernarea Tăriceanu. Eliberat în vara acestui an din închisoare, după ce a ispăşit o condamnare pentru fapte de corupţie comise în aceeaşi calitate de şef al CNADNR, la începutul săptămânii trecute, Debucean a fost trimis, din nou, în judecată, la Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, care a produs consecinţe deosebit de grave.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Gavril Debucean, aflat în stare de detenţie, la data faptei director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave", se precizează într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Dorin Gavril Debucean, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat două contracte de asistenţă juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate şi un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor.

"Cele două documente au fost semnate de Debucean în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte", se menţionează în comunicat.

Citește și: Lovitură mare pentru medicii din România: Ce schimbare URIAȘĂ le pregătește Guvernul! Reacție DURĂ a sindicaliștilor

Sursa citată arată că, urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, CNADNR SA ar fi suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

DNA aminteşte că, anterior, Dorin Gavril Debucean a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, fiind condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.