Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit ultimul om care a pășit pe Lună / VIDEO

Agenţia spaţială americană NASA a anunţat luni decesul astronautului Gene Cernan, ultimul om care a păşit pe Lună, informează Reuters.

Cernan a murit înconjurat de familie, la vârsta de 82 de ani. NASA nu a oferit alte detalii, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

Eugene Andrew Cernan, cunoscut ca Gene, a fost comandantul misiunii Apollo 17, ultima care a dus oameni pe suprafaţa Lunii. Pe 17 decembrie 1972, Cernan şi colegul său Harrison Schmitt au ieşit din modulul de aselenizare pe suprafaţa satelitului Terrei. Doar 10 alţi astronauţi - toţi americani - mai făcuseră asta înainte şi niciunul nu a mai urmat de peste 44 de ani. Timp de 22 de ore, pe parcursul a trei zile, cei doi au călătorit circa 30 de kilometri în vehiculul lunar şi au adunat aproximativ 100 de kilograme de roci.

"Ştiu că m-am schimbat în ultimele trei zile şi că nu mai aparţin doar Pământului. Pentru totdeauna, voi aparţine universului", avea să scrie Cernan în memoriile sale intitulate "Ultimul om pe Lună". El a fost şi unul dintre primii astronauţi care au ieşit dintr-o navă în spaţiul interplanetar.

Citeşte şi: HOȚII lui Kim Kardashian au fost PRINȘI: Detalii INCREDIBILE din JAFUL SECOLULUI

Născut pe 14 martie 1934 la Chicago, Gene Cernan a fost ofiţer al aviaţiei Marinei SUA, inginer electrician şi de aeronave şi pilot de vânătoare, înainte de a deveni astronaut. S-a pensionat de la NASA şi din Marina Militară americană în 1976, după care a contribuit la lansarea liniei aeriene Air One şi a fost consultant pentru energie şi tehnică aerospaţială şi comentator de specialitate pentru televiziunea ABC News.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.