Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit una dintre cele mai mari scriitoare ale lumii: Era supranumită regina romanului istoric

Discretă, a fost totuşi una din scriitoarele franceze ale cărei cărţi se vând cel mai bine. Juliette Benzoni, regina romanului istoric, a murit la sfârşitul săptămânii trecute la vârsta de 95 de ani, relatează luni AFP.

"Vă anunţăm cu regret că, din nefericire, draga noastră Juliette, autorul nostru atât de iubit, ne-a părăsit în acest weekend. S-a stins uşor, în somn, cu fiica sa, Anne, alături", a anunţat luni site-ul oficial al romancierei.

"Avea 95 de ani şi de peste 50 de ani ne-a învăţat multe despre istoria mare, delectându-ne cu minunatele sale personaje la care ţinem atât de mult! Ne-a lăsat 86 de mici bijuterii de citit şi recitit cu la fel de multă plăcere", se arată în comunicatul postat pe site.

Citește și: DETALII inedite despre fratele Laurei Codruța Kovesi: Ce au descoperit oamenii lui Cioloș

Editura Plon, care edita operele romancierei, a confirmat decesul.

Născută în 30 octombrie 1920 la Paris, scriitoarea s murit la domiciliul său din Saint-Mande (aproape de capitala franceză), unde locuia de la vârsta de 15 ani. Juliette Benzoni şi-a început cariera ca ziarist, lansându-se apoi în romanul istoric la începutul anilor 1960, cu seria "Catherine"-lor, saga compusă din şase romane.

Au urmat alte serii, precum "Florentine" (patru romane), "Marianne" (cinci romane), "Le Boiteux de Varsovie" (14 romane), "Łe Gerfaut des brumes" (patru romane) sau "Secret d'Etat" (trei romane). Temele sale predilecte erau Renaşterea italiană, epoca cruciadelor, războiul de o sută de ani. Romanele sale asociau poveşti de dragoste cu marea istorie. Foarte riguroasă, romanciera se baza pe propriile sale cercetări ştiinţifice în scrierea romanelor.

Citește și:SPECTACULOS Dubai a inaugurat cea mai mare grădină de lumini din lume / VIDEO

Operele lui Juliette Benzoni au fost traduse în circa 20 de limbi şi de-a lungul carierei literare a vândut circa 300 de milioane de exemplare ale cărţilor sale. Câteva romane i-au fost ecranizate pentru marele şi micul ecran.

Ultimul său roman, "Des carats pour Ava?", primul volum dintr-o serie poliţistă cu caracter istoric, a fost publicat în urmă cu câteva zile la Plon, încheie AFP citată de agerpres.ro

Citește și: VIDEO Mihai Gâdea spune ce a făcut în SUA, unde a fost fotografiat alături de Alina Gorghiu și Dan Mihalache

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.