Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A spus tot și a primit ce a vrut: Gheorghe Ștefan a scăpat de arestul preventiv / Minuta ședinței

gheorghe stefan pinalti

UPDATE: STIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, minuta ședinței de la ÎCCJ.

Admite cererea formulată de inculpatul Ştefan Gheorghe şi în consecinţă: În temeiul art.242 alin.2 C.pr.pen., dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Ştefan Gheorghe cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art.221

alin.1 şi 2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul Ştefan Gheorghe are următoarele obligaţii:

- să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza;

- să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

- să nu comunice cu inculpaţii Cocoş Dorin, Dumitru Nicolae şi Sandu Gabriel şi cu martorii din cauză, direct sau indirect, respectiv Florică Claudiu Ionuţ, Stan Dragoş Şerban, Ujeniuc Adrian, Eftene Sorin Cristian, Bejinariu Eugen, Marin Gabriel, Bercu Manuel, Niculae Maria, Tomi Răzvan, Drăgan Ioana Candida, Mazilu Luminiţa Cecilia, Colman Aurelian Cristian, Muraru Gabriel, Draghiş Decebal Silviu, Goicea Elena Alexandra, Stoica Laurenţiu, Gâdea Clitemnestra, Vlădescu Claudia Diana, Abi Chanine Khalil, Barabaş Horia Cătălin, Besciu Dan, Marin Gabriel, Andrei Vasile, Fortuneanu Adrian, Vasile Viorel.

În temeiul art. 221 alin. 7 C.pr.pen., inculpatul are obligaţia să informeze autoritatea desemnată cu supravegherea -

respectiv organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte - şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza, în situaţia în care părăseşte imobilul fără permisiunea organului judiciar pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente şi pentru motive întemeiate. În baza art. 221 alin. 4 şi 11 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin pe durata acesteia sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Ştefan Gheorghe, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 15/U din 29.10.2014, emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în dosarul nr.3778/1/2014, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Cheltuielile judiciare rămân

în sarcina statului, iar onorariul apărătorului din oficiu în suma de 25 lei, până la prezentarea apărătorului ales, se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei. Dispune efectuarea comunicărilor prevăzute de art.221 alin.8 C.pr.pen.. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 07 aprilie 2015.

Gheorghe Ștefan, primarul demisionar din Piatra-Neamț, a schimbat tactica pentru a scăpa din arestul preventiv. Cel supranumit Pinalti a turnat tot la DNA, iar acum a primit vestea cea mare. ÎCCJ a anunțat că va fi plasat în arest la domiciliu, după ce magistrații au  admis cererea sa.

Citește și: Traian Băsescu mai primește și vești bune: A fost ELIBERAT

Însă, Ștefan nu va fi pus în libertate, pentru că procurorii pot face contestație. Termenul de contestare de către DNA este de 48 de ore.

Gheorghe Ștefan a recunoscut, în fața instanței, acuzația de trafic de influență din Dosarul Microsoft.

Citește și: Copos a scapat! Instanta l-a pus in libertate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.