Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abdullah Ataş, mărturii ÎN PREMIERĂ. Primele declaraţii ale turcului despre noaptea în care A UCIS un poliţist / VIDEO

libertatea.ro
Abdullah Atas

Mărturii în premieră ale afaceristului turc care l-a ucis pe poliţistul Gheorghe Ionescu. Condamnat pentru omor calificat la 23 de ani şi jumătate de închisoare, Abdullah Ataş a rememorat, minut cu minut, noaptea tragediei. Susţine acum că regretă şi că nu a intenţionat să-l omoare pe poliţist. Şocat de sentinţa primită, omul de afaceri spune că dosarul său nu a fost instrumentat corect şi că judecătorul a fost influenţat de linşajul mediatic la care turcul a fost supus după izbucnirea scandalului.

 

"Am fost într-un club şi mergeam acasă, în zona Herăstrău. Casa în care locuiam era în zona Pipera. Am observat 2 agenţi de poliţie care au ieşit din colţul străzii să mă oprească. Când am observat, era o distanţă destul de mică. Am frânat, dar eram în imposibilitatea de a opri exact unde erau ei. Am încercat să fac dreapta, ca să am unde să pot să mă opresc. Când am făcut dreapta, în momentul respectiv,m-am trezit cu cineva pe bord şi am intrat în şoc. În şocul respectiv, inconştient am accelerat. Mi-era frică pentru că în momentul respectiv, 100% mă gândeam că voi fi împuşcat. Singurul gând pe care l-am avut în secundele acelea era să mă duc acasă.

A mai fost un alt filtru înainte să ajung eu în locul respectiv pe care eu nu l-am vazut.Ei nu erau pe sensul meu, ei erau pe celălalt sens. Ei în instanţă au spus că mi-au făcut mie semn de oprire, pe care eu nu l-am văzut.  (...) Au făcut organizare de filtru, cum ar fi, special pentru mine şi deodată au ieşit din colţ. M-a panicat lucrul acesta. Am făcut tot posibilul să nu-i lovesc. (VIDEO AICI)

Fiind cineva pe capotă, pur şi simplu aşteptam să se dea jos. După un timp, am lovit bordura. Nu am văzut că a căzut, am văzut că nu mai este pe capotă. În momentul respectiv m-am gândit că s-a dus jos şi m-am dus acasă. Nu conştientizam foarte mult, dar eram şi sub o frică imens de mare. Imaginea asta nu o să o uit niciodată. Martorii au spus că au văzut că am urcat pe trotuar. Acolo a căzut domnul Ionescu şi a lovit bordura respectivă.", susţine Abdullah Ataş. (VIDEO AICI)

 

Ataș a vrut să transmita un mesaj familiei lui Gheorghe Ionescu şi să le spună cumva că nu a vrut să-l ucidă pe poliţist şi că totul a fost o greșeală teribilă.

"Eram într-o stare rea...nu puteam să respir. M-am simţit imens de rău când am aflat că e în stare gravă pentur că nu mi-a trecut prin cap că s-a întâmplat ceva rău. Când a decedat a fost cea mai grea zi din viaţa mea. În fiecare zi urmăream tv ca să se facă bine. Prin fraţii mei am şi propus să-l ducem în Turcia, să facem orice ca să-l facem bine. În momentul în care a decedat am stat şi am plâns. Zeci de minute am stat aşa. E o viaţa..e viaţa omului." (VIDEO AICI)

"M-am rugat şi pe cuvânt că m-am rugat pentru el. Vreau să cer cu toată sinceritatea scuze de la familia domnului Ionescu, de la soția lui, de la fratele lui, de la sora lui. Chiar îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat.

Am încercat, cu intenţia să le spun că îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu faţă în faţă, prin alte mijloace. Pentru că mi-era...ştiţi cum e...Te simţi rău şi ţi-e rău să te uiţi. Eu am vrut să-i spun şi am spus lucrul acesta...că nu am avut intenţia să-i iau viaţa. Doamne fereşte.

I-am spus că sunt...că împărtăşesc durerea aceasta cu toată inima. Am spus şi în instanţă că aş face orice pentru soţia domnului Ionescu. Are o durere, iar banii nu au nicio valoare pentru o durere ca aceasta.", mai spune Ataş. (VIDEO AICI)

 

Turcul, care a primit o pedeapsă de 23 de ani și jumătate de închisoare, are nenumărate observații legate de felul în care a fost instrumentat dosarul său. Ar fi vrut să existe o expertizare a dinamicii accidentului, spune el. La fel și o expertiza psihologică, care să probeze că nu a avut intenția de a-l lovi pe polițist.

„În legătură cu dosarul meu, singura probă cu care m-au acuzat de omor calificat...Nu mi s-au făcut expertizări. De exemplu dinamica accidentului. Eu am o declaraţie a mea, care nu e 100%, pentru că anumite lucruri nu mi le mai amintesc. Nu pot să spun că îmi amintesc bine sau nu. Dar o expertizare a dinamicii accidentului, a fost o cameră de supraveghere pe care s-a văzut.  Un expert poate spune foarte bine multe lucruri pentru că procurorul spune că intenţionat am condus spre victimă. Care e imposibil..Era o intersecţie, era pe dreapta. Al doilea lucru..Un expert poate spune clar dacă am avut intenţia sau nu. Nu s-a făcut expertizare psihologică. Un expert poate spune foarte bine într-un asemenea caz cum se reacţionează: dacă am reacţionat de răutate sau din alte motive. Martorii spun că am mers cu el cu viteză, dar nu e adevărat. Un expert poate să calculeze asta.

În legătură cu condamnarea mea, de 23 de ani şi 6 luni, nu mi-a venit să cred. Am rămas într-un şoc pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva. Este o condamnare...Nu s-a căutat adevărul, într-un fel. Procurorul meu de caz, după 2 zile, a declarat public că el crede că e intenţie. (...) E mult prea aspră. (...) Eu ar trebui să fiu judecat pentru omor din culpă. Pentru că nu am intenţie. Ok, în cel mai rău caz poate să fie lovitură cauzatoare de moarte, dar de nicio culoare omor calificat. Este omor intenţionat când cu intenţie vrei să faci rău. Dacă făceam cu răutate, nu evitam cei doi poliţişti care mi-au făcut semn.

Eu am încredere în justiţie. România este o ţară de drept, indiferent ce se întâmplă. Aşa ar trebui să fie pentru că românii trăiesc într-un stat de drept. Şi...Acum probabil că judecătorul meu de caz, fiind cazul atât de mediatizat, având şi avocaţii mei care nu au arătat ce trebuie, a hotărât să nu-mi schimbe încadrarea.

Procurorul a spus că intenţionat l-am lovit, lucru neadevărat. Au spus şi martorii că nu aveam cum să-l văd pentru că era o intersecţie şi era pe dreapta. Al doilea lucru a spus că m-am dus cu el 300 de metri şi am făcut stânga-dreapta.”, a declarat Abdullah Ataş. (VIDEO AICI)

 

Abdullah Ataș spune că s-a temut și că va fi ucis în arestul poliției. Și asta pentru că Iulian Surugiu, lider al unui sindicat al polițiștilor a afirmat public, despre el, că ”n-ar trebui să mai ia aer”. S-a simțit amenințat și pentru că acolo, la arest, unii dintre polițiști îi vorbeau urât.

„După decesul domnului Ionescu, preşedintele sindicatului poliţiştilor, domnul Iulian Surugiu, a declarat la televizor că eu nu trebuie să iau aer. Lucrul respectiv mi-a făcut frică pentru că eu eram în Arestul Central. El fiind, cum ar veni, şeful sindicatului, declarând lucrul acesta, unul..poate la supărare, poate altceva, putea să mă omoare. Sigur că lucrul acesta a fost pentru un timp foarte scurt. Fiind în Arestul Central, oricine m-a cunoscut, chiar şi poliţişti, s-au purtat foarte bine cu mine pentru că şi-au dat seama că ce este la televizor nu este deloc adevărul. Chiar la început, unii dintre ei, când au vorbit un pic urât, eu înţeleg, după aceea şi-au dat seama. Unul dintre ei era prieten bun cu domnul Ionescu şi mi-a spus „Întâi se uita cu ură la tine şi dup-aia am văzut că a fost un accident şi eşti un om bun”. Asta mi-a spus mie”, a conchis Ataş. (VIDEO AICI)

Citeşte şi: Acţiune în FORŢĂ a poliţiştilor în minivacanţă: Aproape 40.000 de SANCŢIUNI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.