Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia acum s-a aflat: Cine era la bordul avionului egiptean prăbușit

EgyptAir

Trei agenţi de securitate se aflau printre cei zece membri ai echipajului de la bordul avionului A320, al companiei aeriene EgyptAir, de pe ruta Paris-Cairo, care s-a prăbuşit joi în zori în largul insulei elene Karpathos, în sud-estul Mării Egee, după ce dispăruse anterior de pe radare, relatează portalul francez 20 minutes.

În total, la bordul aparatului de zbor se aflau 66 de persoane, între care 56 de pasageri reprezentând 12 naţionalităţi.

Citește și: Un jurnalist și-a ucis iubita, psiholog, într-un ciudat act sexual

Prezenţa celor trei agenţi de securitate a suscitat diverse întrebări, deşi în contextul actual al măsurilor de securitate sporite în mijloacele de transport aerian, pe fondul ameninţărilor teroriste, acest lucru nu este ceva ieşit din comun, comentează sursa citată.

Consultantul în probleme de aviaţie Gérard Feldzer a explicat pentru '20 Minutes' că 'fiecare companie aeriană are libertatea să adauge sau nu agenţi de securitate în timpul zborului, lucru care le permite să contracareze eventuali suspecţi la bord'. În sprijinul afirmaţiei sale, el a citat exemplul 'israelienilor care, mi se pare, sunt înarmaţi pe anumite zboruri'.

Citește și: A fost făcută prima grefă de penis din SUA / VIDEO

Cu toate acestea, un număr de trei agenţi de securitate i se pare foarte mult pentru un avion de dimensiunea celui dispărut în Marea Mediterană. 'Trei agenţi de securitate pentru avion atât de mic este prea mult', consideră el.

Eventuala prezenţă a unor persoane importante, precum diplomaţi, în avion ar putea explica această desfăşurare de agenţi pe timpul zborului A320, care decolase miercuri seara de pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle, spune el. 'Dacă avem persoane speciale, securitatea poate fi într-adevăr consolidată la bordul unui avion. Uneori, aceasta ar putea fi întărită în mod aleatoriu pentru a induce în eroare eventuali terorişti. Fiecare linie se adaptează în funcţie de situaţie', concluzionează Gerard Feldzer.

Citește și: VIDEO O interpretă de muzică populară a ucis o femeie într-un accident rutier: Ea a fost transportată la spital

De asemenea, compania poate să considere că ruta zborului este sensibilă şi, prin urmare, să includă în echipaj şi agenţi de securitate, scrie agerpres.ro.

Compania aeriană egipteană a anunţat joi dimineaţă că nu 'ştie' deocamdată care sunt cauzele dispariţiei aeronavei şi solicită încetarea 'speculaţiilor'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.