Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiuni furtunoase la vârful PSD

bpn

Liderii social-democrați analizează, luni și marți, strategia vizavi de Guvern, în partid fiind voci care susțin că nu trebuie exclusă o discuție despre moțiunea de cenzură.

PSD a anunțat că va depune în Parlament o moțiune simplă pe sănătate și că sunt în lucru alte două moțiuni simple în domeniul mediului și în cel al fondurilor europene. Cele trei moțiuni echivalează cu cartonașe roșii pe care PSD le arată miniștrilor responsabili.

Mai mult, Liviu Dragnea cere o remaniere în Guvern. Șeful PSD spune că Dacian Cioloș trebuie să schimbe o serie de miniștri, altfel nu este exclusă o moțiune de cenzură. "Eu spun asta încă o dată: premierul Cioloş ar trebui să remanieze câţiva miniştri (...) Dacă nu va înţelege lucrul ăsta şi îi va păstra în orice situaţie pe toţi membrii Cabinetului, mai devreme sau mai târziu, atunci reacţia va fi asupra întregului Cabinet", a declarat Dragnea la finalul săptămânii.

Un alt subiect care agită spiritele în PSD este schimbarea a 9 prefecți de către Guvern și anunțul executivului că urmează o nouă tranșă de prefecți care vor 'zbura' din funcție. Prefecții organizează alegerile în teritoriu și PSD a spus că nu concepe ca Guvernul să înceapă o 'mazilire' a fostilor prefecti pusi de Guvernul Victor Ponta.

Cazul trustului Intact continuă în Senat. ANAF și ministerul de Finanțe ar putea să fie chemate la o verificare în comisia de buget-finanțe, inițiativa aparținând PSD-ului.

Dezastrul financiar de la TVR este un alt subiect în Kiseleff. Social-democrații vor să-l cheme pe Dacian Cioloș în Parlament, la comisia de cultură din Senat, pentru o discuție pe marginea blocajului în care a intrat Televiziunea Romana, TVR fiind foarte aproape să nu mai poată să plătească salariile angajaților. În plus, PSD a depus un proiect de lege in Parlament care modifica legislaţia de funcţionare a Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune.

PSD a mai anunțat că depune, luni, la Parchetul General, plângerea penală după votul electronic care s-a dat în Camera Deputaților la legea privind promovarea demnităţii umane. Liviu Dragnea a spus că votul anunțat nu a fost același cu numărul de cartele înregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.