Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Nuclearelectrica au scăzut considerabil anul acesta

nuclearelectrica

Acţiunile Societăţii Naţionale Nuclearelectrica au scăzut cu 23,05% în acest an pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), reiese din datele operatorului pieţei de capital.

În ultima lună, preţul acţiunilor acestei companii a scăzut cu 4,08%, iar în ultima săptămână cu 1,79%. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiunile Nuclearelectrica se cifrează la peste 20,8 milioane lei, în acest an.

Citește și: Cioloș a ținut deficitul bugetar sub control tot cu prețul tăierii investițiilor

Compania deţine o pondere de 1,11% din componenţa indicelui BET.

Societatea Naţională Nuclearelectrica a raportat o pierdere netă de 37,83 milioane de lei după primele şase luni ale acestui an, în condiţiile în care prelungirea duratei opririi planificate a Unităţii 1 Cernavodă a generat o scădere de 9% a veniturilor din vânzările de energie.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, compania raporta un profit net de 2,9 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, remis pe 12 august, veniturile din vânzarea energiei au scăzut cu 9% în principal pe fondul extinderii opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă din trimestrul II 2016, oprire care a avut o durată efectivă de 51 zile faţă de durata aproximativă normală de 30 de zile, fapt ce a determinat scăderea cantităţii de energie vândută cu 7,09% (aproximativ 367 GWh). Oprirea planificată din 2016 a avut o durată dublă comparativ cu cea din anul 2015 care a durat doar 24,8 zile, conform economica.net.

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) este singurul producător de energie nucleară din România şi de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, compania fiind înfiinţată în 1998.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.