Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia de parcat gașca și sifonat banii cetățenilor

Iată câteva exemple de cetățeni români care nu sapă după rădăcini și nu vânează, vorba lui Gabriel Biriș, secretar de stat în guvernul Cioloș (”Cum poți să zici ”am trăit fără nici un venit” timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat?”)

Ministrul educației, Adrian Curaj, vicepremierul guvernului, Vasile Dâncu, și cel puțin un secretar de stat din același guvern primesc rentă pe viață de la bugetul statului prin intermediul acestei escrocherii puse la cale de demnitari, funcționari și ofițeri. Academia de Științe ale Securității Naționale este un parc al găștii, unde se întâlnesc și finanțează amici operativi, politici, economici, de bere, biznis, guvern și informații, cum s-ar spune. O gașcă de amici cu istorii și preocupări comune s-au asociat într-o instituție publică și și-au stabilit rente pe viață din buzunarul cetățenilor. Ministrul Educației, Adrian Curaj, finanțează, prin minister, Academia de Științe ale Securității Naționale, de unde ia apoi rentă viageră.

Conform legii, care îi are printre inițiatori pe Gabriel Oprea, Teodor Meleșcanu sau George Scutaru, membrii titulari ai Academiei de Științe ale Securității Naționale beneficiază de o indemnizaţie lunară viageră egală cu indemnizaţia membrilor titulari ai Academiei Române iar membrii corespondenţi beneficiază de o indemnizaţie lunară viageră egală cu 50% din valoarea indemnizaţiei membrilor titulari ai Academiei Române, Indemnizaţiile se asigură din sume alocate de la bugetul de stat, conform legilor bugetare anuale. Mai pe românește, bani de la buget până la moarte. Cum devii membru al Academiei de Securitate? Prin recomandarea a doi membri.

Academia, plină ochi de demnitari, funcționari ai statului și ofițeri de armată și din servicii, poate fi finanțată și din fonduri private.

Este, exact așa cum scriam în noiembrie, o ”masonerie” a structurilor de forță.

”Serviciile de informații din România nu sunt structuri de informații. Sunt structuri informale, paralele celor oficiale și legitime, de asociere și decizie politică și economică și într-ajutorare între persoanele asociate în și unor asemenea structuri. Sunt, ați ghicit, masonerie. Exact asta era și masoneria când era ceva (nu mai e demult): structură de asociere și într-ajutorare, paralelă statului. Dincolo de ofițerii care fac munca propriu-zisă și specifică unui serviciu de informații, sunt mii de asociați din politică, administrație, justiție, societate civilă care practică, conștient sau nu, un sistem de într-ajutorare de tip masonic. Este o ierarhie paralelă.”

Demnitarii, funcționarii și ofițerii au puterea de a lua bani cu forța din banii contribuabililor și o utilizează în scopuri personale și de gașcă. Dacă tot pot da legi și înființa instituții, dacă pot dispune de banii cetățenilor, de ce să nu facă un biznis, o șmecherie, un gheșeft?

E și o parte pozitivă în această Academie a Securității. Se strâng toți la un loc. Aveam nevoie de o fosă septică, nu?

Vezi și: EXCLUSIV Frăția Mihalache-Dâncu-Oprea-Maior din Academia de Științe ale Securității Naționale

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.