Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident aviatic, în Columbia, soldat cu 71 de morți: Directorul companiei, ARESTAT

www.agerpres.ro
accident aviatic Columbia

Autorităţile boliviene l-au arestat marţi pe directorul companiei aviatice Lamia, căreia îi aparţinea avionul prăbuşit la 28 noiembrie în Columbia, accident în care au murit 71 de persoane, printre care aproape toţi membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense, informează AFP, conform agerpres.ro

Gustavo Vargas, directorul Lamia, o companie charter boliviană, a fost arestat şi adus la sediul Parchetului general al departamentului Santa Cruz, estul ţării.

Gabriel Oprea, la DNA/ UPDATE


Conform procurorului Ivan Quintanilla, membru al comisiei multinaţionale de anchetă, împotriva directorului companiei a fost emis mandat de arestare. În plus, au mai fost reţinuţi secretara şi mecanicul-şef ai companiei, a precizat magistratul. 

Avionul British Aerospace BA-146 aparţinând Lamia s-a prăbuşit la 28 noiembrie pe colinele din regiunea Medellin, cu 77 de persoane de bord, din care au supravieţuit doar şase. Printre cei 71 de decedaţi se află aproape toţi membrii echipei de fotbal Chapecoense, care se deplasa în Columbia pentru finala competiţiei Copa Sudamericana, a doua ca importanţă în America Latină. 

O comisie de şase procurori bolivieni, brazilieni şi columbieni a fost constituită pentru ancheta asupra accidentului, a anunţat Parchetul general bolivian.

Nou ATAC DUR la Antena 3: Dacian Cioloş în faţa avalanşei de minciuni


Autorităţile au percheziţionat marţi birourile Administraţiei aeroporturilor şi serviciilor auxiliare navigaţiei aeriene, AASANA, dar şi birourile Lamia. 

Celia Castedo, funcţionara AASANA care a autorizat planul de zborul pentru avionul companiei Lamia şi a fost ulterior demisă, se află în Brazilia, unde luni a cerut azil, a indicat marţi justiţia braziliană. 

Conform purtătoarei de cuvânt a Parchetului brazilian, cererea de azil a Celiei Castedo este tratată în mod confidenţial, întrucât aceasta se teme de eventuale consecinţe negative asupra sa ori a familiei sale aflate în Bolivia. 

Cauzele prăbuşirii nu au fost încă stabilite, însă ancheta pare să se orienteze spre ipoteza unei pene de carburant. Avionul nu ar fi respectat planul de realimentare, neefectuând o escală prevăzută la Cobija, oraş bolivian la frontiera cu Brazilia, sau la Bogota. 

'Este o ipoteză care se consolidează, dar care trebuie analizată de anchetatori', la fel ca şi informaţiile 'cutiilor negre' şi înregistrările turnului de control, a explicat directorul Aviaţiei civile columbiene, Alfredo Bocanegra. 

În urma accidentului, guvernul de la Quito a suspendat licenţa de zbor a companiei Lamia şi a demis mai mulţi responsabili de rang înalt ai aviaţiei civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.