Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Accident teribil lângă Viena: 5 ROMÂNI au decedat, iar alți 2 sunt în stare gravă - FOTO

Un microbuz înmatriculat în Satu Mare a fost implicat într-un grav accident rutier în Austria, în apropiere de capitala Viena. Conform primele informații obținute de presasm.ro, 5 persoane ar fi decedat și alte 2 ar fi în stare gravă, toți fiind români.

S-a observat că microbuzul, monitorizat on-line, a sta mai bine de două ore lângă Viena, adică de dinainte de ora 12.00 (ora României). De atunci, s-a tot încercat să se ia legătura cu cei din microbuz, dar timp de mai bine de două ore nu a răpsuns nimeni la telefon (nici pasagerii, nici șoferii), scrie Gazeta de nord-vest.

Potrivit primelor informații transmise de la fața locului de reporterii Kronen Zeitung, microbuzul s-ar fi lovit inițial de parapeții de pe marginea șoselei, de unde ar fi fost proiectat în piciorul unui pod aflat la ieșirea pe autostradă în zona Heiligenkreuz, între Mayerling și Hinterbrühl. Jurnaliştii germani susţin că cei doi români răniţi grav au în jur de 60 de ani, iar printre decedaţi s-ar regăsi şi copii.

"Printre morţi se regăsesc şi copii",  a spus Franz Resperger, şef al Departamentului şi ofițer de presă al Brigăzii de Pompieri din Austria de Jos, potrivit Kronen Zeitung .

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, informaţia şi susţine că reprezentanţii MAE au luat deja legătura cu familiile victimelor.

"Celula de Criză a MAE, reunită pentru gestionarea acţiunilor privind asistenţa cetăţenilor români afectaţi de uraganul Irma, coordonează şi demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenție accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetăţeni români. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.

Conform datelor obţinute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 8 cetăţeni români. Cinci cetăţeni au decedat iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale.

În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări." , potrivit comunicatului de presă.

 

content-image

sursa foto: krone.at

content-image

sursa foto: krone.at

content-image

sursa foto: krone.at

content-image

sursa foto: krone.at

content-image

sursa foto: krone.at

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.