Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aceeași Mărie cu altă pălărie. Baroni vechi și noi în planurile partidelor la parlamentare

alegeri parlamentare 2016

Nu-și mai doresc actuala  funcţie de  preşedinte de  consiliu  judeţean, desemnat şi nu  ales, sau  pur şi simplu vor  să se pună la  adăpost de justiţie prin  dobândirea imunităţii  parlamentare.  Unii au  fost solicitaţi de propriile  formaţiuni politice să  ridice lista   organizaţiilor locale pentru  a permite propriilor candidaţi să acceadă pe cât mai multe locuri eligibile.

Vezi și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Aşa se face că foşti şi actuali lideri judeţeni ai PSD vor candida la alegerile parlamentare pe un loc eligibil pentru Senatul României. Cu asentimentul tacit al  conducerii  de partid. Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Paul Stănescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Ion Călinoiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj,  se numără printre  aspiranţi la  un  mandat de deputat  sau  senator.  Dragoş Benea, care s-a aflat la cârma judeţului Bacău, va pleca la Bucureşti din decembrie pentru un post de senator.

În schimb, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, va deschide lista la alegerile parlamentare pentru a obţine un scor bun pentru PSD Dolj şi  a avea cât mai mulţi  oameni în viitorul Parlament.

Citește și: Clinton vs. Trump: Profesorul care a prezis corect președinții SUA în ultimii 30 ani dă verdictul

De cealaltă parte, liberali precum primarul Aradului, Gheorghe Falcă,  va candida la alegerile parlamentare pentru un mandat în Camera Deputaţilor, la alegerile din decembrie. Potrivit unor surse din partid, acesta se va afla pe poziţia a cincea, considerată neeligibilă,  intenţia sa find doar de  susţinere a echipei de candidaţi. La fel  va proceda  şi actualul preşedinte CJ Cluj, Alin Tişe,  cu scopul de a  ridica lista de partid, susţin surse liberale.

Vezi și: Probleme mari pentru PNL Diaspora. PNL Italia a trecut la PMP/ VIDEO

Vezi si: DEMISIE de răsunet în ALDE: liderul tineretului și membri din organizație pleacă la PNL

În schimb, o  parte  din perdanţii localelor îşi caută  acum  loc în  viitorul legislativ. Comitetul Judeţean Executiv al PNL Hunedoara a validat candidaturile şi locurile pe liste ale membrilor organizaţiei care s-au înscris în cursa electorală pentru Parlamentul României. Lista pentru Senat este deschisă de către actualul deputat PNL Carmen Hărău, urmată de Adrian David, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. La Călăraşi, Răducu Filipescu, actual şef de CJ, şi-a rezervat pentru sine unicul loc  considerat eligibil pe lista  pentru  Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.