Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acestea sunt alimentele pe care e INTERZIS să le speli: Care sunt motivele specialiștilor

wall-street.ro
farfurie alimente

Specialiştii ne oferă mai multe sfaturi surprinzătoare. Aceştia au transmis o listă cu alimentele care nu trebuie spălate. Cele 4 alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de gătire sunt:

1. PUIUL

Carnea de pasăre poate fi infectată cu bacterii care îţi atacă, în primul rând, intestinele şi ficatul, însă, în multe cazuri, medicii recomandă să nu exagerăm cu spălatul cărnii de pui înainte de a o pune la fiert. Conform Agenţiei care se ocupă de normele alimentare din Marea Britanie (FSA), să speli carnea de pui poate duce la proliferarea bacteriilor aflate la suprafaţa acesteia, cum este, de pildă, campylobacter. Campylobacterul poate cauza o intoxicaţie alimentară care se manifestă prin dureri abdominale puternice, diaree şi febra severă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, jignit de Ziua Marinei: Ce i-au reproşat oamenii / VIDEO

2. CARNEA CRUDĂ (PORC, VITĂ, CURCAN) SEMIPREPARATĂ, LUATĂ DIN MAGAZIN

Carnea crudă sau semipreparată de porc, vită sau curcan este expusă aceloraşi riscuri precum în cazul puiului. Pentru a elimina bacteriile de pe suprafaţa cărnii, tot ce trebuie să faci este să o găteşti la temperaturi cât mai mari, iar în cazul reţetei la care te-ai gândit, la temperatura indicată.

3. OUĂLE

Multă lume spală oul înainte să îl pună la fiert. Coaja oului, însă, are proprietăţi de protecţie uluitoare, astfel încât niciun microorganism nu poate intra înăuntru. Deci, faptul că speli oul înainte de a-l fierbe nu te ajută cu absolut nimic. Plus că oricum va fi spălat în cratiţa în care îl fierbi.

Citeşte şi: Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din Las Fierbinți se va întâlni cu agresorii săi în instanță

4. FRUCTELE ŞI LEGUMELE USCATE

Dacă ai cumpărat din magazine fructe uscate şi congelate sau legume semipreparate, nu este cazul să le mai speli. Ţine-le în frigider la o temperatură cuprinsă între 1 şi 10 grade Celsius. Aşadar, mania spălării alimentelor poate face mai mult rău decât bine, cum este în cazul cărnurilor. Mare atenţie la cum gătiţi şi cum preparaţi hrana, anunţă RealitateaTV.

Citeşte şi: Lovitură de teatru: Judecătoarea fostă ofițer în SRI se retrage din cursa pentru șefia CSM

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.