Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL depune plângere penală pentru fraudă electorală

acl4

La o săptămână după primul tur, ACL încă sesizează posibile fraude electorale. Organizația ACL Olt a depus plângere penală pentru 5 persoane care ar fi votat de mai multe ori.

”ALIANȚA CREȘTIN-LIBERALĂ OLT a formulat astăzi o plângere penală prin care sesizează aspecte cu privire la desfăşurarea procesului electoral în localitatea Scornicești, judeţul Olt, respectiv la secția nr. 110, în care un număr de 5 persoane au votat și au fost înscrise pe listele electorale suplimentare și au votat, de asemenea, și pe listele electorale permanente de la secțiile ce aparțin de domiciliul acestora - Calapod Cătălin Dănuț, Cercel Adrian, Ciocanea Gheorghe, Stoiculescu Ilie, Nae Victor.

În aceste condiţii, ACL OLT solicită Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina ca, în baza art. 387, alin.1, lit.b Cod Penal să ia toate măsurile ce se impun în vederea tragerii la răspundere penală pentru săvârşirea faptelor, aşa cum sunt descrise la art. 387, alin.1, lit.b, conform căruia “(1) Fapta persoanei… care votează de două sau mai multe ori…. Se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea unor drepturi” .

Au fost depuse alăturat plângerii penale și copii ale listelor electorale suplimentare din secția nr. 110, Scornicești, jud.Olt”, se arată în comunicatul ACL Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.